Újabb modern orvosi rendelőkkel gazdagodik Nyíregyháza – Őszre elkészülhetnek

Újabb modern orvosi rendelőkkel gazdagodik Nyíregyháza – Őszre elkészülhetnek

Már az aljzatbetonozási munkálatokat végzik a szakemberek a Csillag utca 4-6. szám alatt. Az ingatlan eddig üresen állt. Mivel Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata 100 %-os, vissza nem térítendő pályázaton támogatást nyert, így most korszerű orvosi rendelőt alakítanak ki az épületben. 

A védőnői szolgálatra is gondoltak, nekik is helyet biztosítanak az újjáépített helyszínen. A sikeres pályázatnak köszönhetően a Csillag utcán már elkezdődtek a munkálatok, csakúgy, mint a Fenyő utcán. A fejlesztés részeként többek között kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik az épületeket, és Rozsrétszőlőn is méltó elhelyezést kap a védőnői szolgálat – tudtuk meg Jászai Menyhért alpolgármestertől, aki emlékeztetett: az elmúlt években nagyjábból kéttucatnyi rendelő újult meg különböző forrásokból, legutóbb két új készült el a Szent István utcán.

Az egészségügyi alapeljárás újabb üteméhez érkeztünk. Itt mögöttünk található a korábban igen leromlott Csillag utcai épület, ahol az aktuális fejlesztésből 3 felnőtt háziorvosi rendelőt fogunk kialakítani és 4 védőnői szolgálatot. Nagyon fontos ez, hiszen folytatjuk a korábban megkezdett munkát, az egészségügyi alapellátás infrastrukturális feltételeit mindenképpen javítani kell. Ez mind a betegek, mind az ellátottak, mind az orvosok és a személyzet, védőnők számára nagyon fontos.

– mondta el Jászai Menyhért alpolgármester

A pályázati felhívás lehetőséget ad arra, hogy az épületek felújítása mellett eszközöket is beszerezzenek.

2017-ben adtuk át a kis SZTK megújult épületét, de a tavalyi esztendőben két új orvosi rendelőt építettünk, nem csak EU-s forrásokból, kifejezetten saját erőből is: a két rendelő úgy valósult meg. Nagyon népszerű az egészségügyi támogató programunk, amely egy olyan alap, amelyre az orvosok pályázhatnak. A műszerek, a gyógyítást segítő eszközök beszerzésére vissza nem térítendő támogatást adnak. Ezt nagyon szeretik és minden évben ki is használják a keretet. Így áll össze az orvosokkal egyeztetett közép- és hosszú távú program, amellyel az egészségügyi alapellátást fejlesztjük Nyíregyházán.

- tette hozzá az alpolgármester.

2020 őszére tervezik a Csillag utca átadást. Az épületben, a tervek szerint 3 háziorvosi rendelő és 4 védőnői szolgálat kezdi el a működését. A Fenyő utca 1. szám alatti rendelő felújítása pedig várhatóan tavasszal készül el. Természetesen mindkét épület akadálymentes lesz.