Új témával jelentkezik a nyíregyházi szabadulószoba – Középiskolásoknak a játék díjmentes

Új témával jelentkezik a nyíregyházi szabadulószoba – Középiskolásoknak a játék díjmentes
Új témával jelentkezik a nyíregyházi szabadulószoba – Középiskolásoknak a játék díjmentes

Magyarság dicső időszakai: „Vadkan” címen készítette el a nyíregyházi szabadulószoba a legújabb történetét, amit a helyi középiskolások akár történelemóra keretén belül ingyenesen kipróbálhatnak. A járványügyi intézkedésekhez alkalmazkodva a játékot már online formában is végig lehet játszani.


Az érdeklődés nagy, és a diákok is alig várják, hogy kipróbálhassák magukat és a „szárazabb” tananyagon túl játékosan is tanulhassanak, viszont jelenleg ez nem lehetséges. A program egészen tanév végéig tart. A részletekről a játék szervezőjét, Jakab Zsoltot kérdezte szerkesztőségünk.


Online is szabadulhatunk

Egyelőre még lehet személyesen játszani 6-7 fős csapatokban, Nyíregyháza belvárosában, illetve Sóstón. A pandémiára való tekintettel viszont már online is belevethetjük magunkat a játékba:


November végétől már digitálisan, egy alkalmazás segítségével, videókonferencia keretén belül is végig lehet játszani a történetet. Ez esetben a regisztrációban megadott telefonszámon vagy e-mail-címen keresztül, az előre egyeztetett időpontban kapnak meghívást a játék résztvevői, és a (valódi) helyszínen egy játékmester segíti a munkájukat. Őt a 3 szobányi területen a csapat tagjai irányítják. A játékosok megoszthatják egymás között a feladatokat: amíg 2-3 ember a kapott feladvánnyal dolgozik, addig a többiek „felfedezik a szobát” a játékmester segítségével. A rendelkezésre álló idő ugyanúgy egy óra hossza, mint személyes jelenlét esetén.

A regisztráció tehát lehetséges az info@camelotplaza.hu e-mail-címen
vagy a Camelot Katlan online időpontfoglalási rendszerében.

Amennyiben nyíregyházi középiskolai csapatok jelentkeznek, történelemtanáruknak vagy osztályfőnöküknek mindenképpen e-mailben szükséges jelezni a játékra való igényt.

A játékot természetesen bárki más is játszhatja (cégek is), aki szereti a kihívásokat és az ilyen típusú csapatjátékokat.

A magyarság dicső időszakai

Az interjú során megtudtuk azt is, hogy a Vadkan tényleg nehéz és összetett történet, és az eddigi csapatok közül még egyiknek sem sikerült teljesíteni és kiszabadulni:

A téma a magyarság dicső korszakait öleli fel, a honfoglalás korától a 19. század végéig. Komplexitását az adja, hogy nemcsak a történelem, de a művészetek, tudomány és sport is szerepet kap a Vadkanban.

Ezt a témát Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja.

Akik tehát úgy érzik, online is érdekes ez a játéklehetőség, regisztráljanak bátran, hiszen csak a tanév végéig lesz elérhető ez a témakör.

Ízelítőül nézzék meg a Nyíregyházi Televízió októberben készült riportját, amelyben Dankó László a helyszínen beszélgetett Jakab Zsolttal: