Új képzés: hatosztályos gimnáziumi osztállyal bővül a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Új képzés: hatosztályos gimnáziumi osztállyal bővül a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

37 fős osztálylétszámmal indít hatosztályos képzést a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium idén szeptemberben. Az új évfolyamon első sorban a kötelező érettségi vizsgatárgyakra és az idegen nyelvek elsajátítására helyeznek nagy hangsúlyt.

 

Új évfolyam a Kölcseyben

Most még üres a Kölcsey Ferenc Gimnázium folyosója, de szeptembertől újra diákoktól lesz hangos az épület. Az új tanévet egy újdonsággal indítja az intézmény. A hagyományos négyosztályos képzési forma mellett új palettával bővül az iskola kínálata, hosszas előkészület után elindul az iskola hatosztályos évfolyama is. Itt elsősorban az idegen nyelv oktatására koncentrálnak majd, mivel a gimnázium pedagógusai úgy gondolják, ez garancia lehet a nyelvvizsga és a használható nyelvtudás megszerzésére.

„Mi alapvetően humán profilú gimnázium vagyunk, a hatosztályos képzésünket is úgy illesztettük be, hogy összhangban legyen az iskola profiljával. Nálunk a humán és az idegen nyelvi képzés az prioritást élvez. Viszont ezen az évfolyamon csoportbontásban fogjuk tanítani a matematikát, informatikát és magasabb óraszámban tanulják majd az idegen nyelveket. 3 helyett 5 órában fogják majd tanulni, 9.-ben és 10.-ben is szeretnénk további csoportbontásokat. Illetve erre az évfolyamra jelentkező diákok magasabb óraszámban tanulhatják az érettségi tantárgyakat” – mondta el Torda István Tamásné Nagy Ildikó, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium intézményvezetője.

Nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvvizsgára

A Kölcsey Ferenc Gimnázium 11-12. osztályos diákjai közül egyre többen tanulják a természettudományos és reál tantárgyakat emelt szinten, mint például a matematikát, kémiát, biológiát és az informatikát, mivel sokaknak ez szükséges ahhoz, hogy bejussanak a felsőoktatásba. Az igazgatónő elmondta, továbbra is 16 osztállyal működik az intézmény, a 9. évfolyamon három osztály indul és mellette a hatosztályos évfolyam. Ennek egyik nagy előnye, hogy több ideje van a diákoknak felkészülni akár a nyelvvizsgára, valamint közép és az emelt szintű érettségire is.