Új év, új rendszer – Új beléptetési kapu a KGST-n

Új év, új rendszer – Új beléptetési kapu a KGST-n

Automatizált parkolási rendszer lép életbe január 5-től a Tokaji úti vásártéren. A KGST piacon egy sorompó segítségével teszik egyszerűbbé a bejutást az autók számára. A fejlesztésre 12 millió forintot fordítottak, a parkolási díj változatlan.

 

Ezentúl automata sorompó segíti az autósokat bejutni a Tokaji úti vásártérre. Ezt a beruházást a városüzemeltetési társaság több mint 12 millió forintból valósította meg még tavaly év végén, január ötödikétől pedig már a piacra érkezők is ezen keresztül juthatnak be a vásártérre. A sorompók várhatóan meggyorsítják az autósok beléptetését a parkoló területére.

Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft irodavezetője elmondta: „A beléptetéskor a fizetés elmarad, mert a városban már más helyeken jól bevált rendszert alkalmazzuk mi is. Behajtáskor egy gombot kell megnyomni a behajtónak, kilépés előtt két darab fizetőkapu található a nagybani piac területén és ott kell majd megfizetni a változatlan 250 forintos összeget.”

A fizetőkapuk nem csak érmét, hanem papírpénzt is elfogadnak, viszont az automata 2000 forintig tud visszaadni.

„A behajtáskor megkapott jeggyel az automatához kell majd menni és ott fizetni a kihajtást megelőzően. Megkérjük az autósokat, hogy 2000 forintnál nagyobb címletet ne használjanak.” – tette hozzá az irodavezető.

Az automatizált parkokolási rendszer január 5-én lép életbe, a már meglévő bérlettel rendelkező árusok problémamentesen tudnak behajtani a piacra. További újítás, hogy a bérletes szolgáltatást ezentúl nemcsak a kereskedők, hanem a vásárlók is igénybe vehetik, így tíz, húsz vagy ötven alkalmas bérletet válthatnak.