Tömegek utaznak a pápalátogatásra - A zarándokok többsége gyalog érkezik

Tömegek utaznak a pápalátogatásra - A zarándokok többsége gyalog érkezik
Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Romániában május 31-től június 2-ig

Még január 11-én közzétette a Vatikán, hogy Őszentsége, Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Romániában május 31-től június 2-ig azzal a céllal, hogy meglátogassa Bukarest, Jászvásár és Balázsfalva városait, valamint a csíksomlyói Szűz Mária-kegyhelyet. Hónapokkal ezelőtt a környék szinte összes szállása elkelt, már biztos, hogy óriási tömegek fognak érkezni a pápalátogatásra.

A közelmúltban a Vatikán kiadott egy újabb közleményt, mely szerint Ferenc pápa csíksomlyói látogatása június 1-jén lesz. 11 óra 30 perckor tart szentmisét, amely több mint 110 ezren regisztráltak. Ők a biztonsági zónából követhetik a szentmisét. A szervezők viszont arra buzdítják a híveket, hogy regisztrálás nélkül is vegyenek részt a szertartáson, hiszen nekik is lesz helyük – a biztonsági területen kívül.

A ZARÁNDOKOK TÖBBSÉGE GYALOG ÉRKEZIK

Már az is körvonalazódott, hogy mivel érkeznek a zarándokok: vonattal megközelítőleg 25 ezren, buszokkal körülbelül 25 ezren, gyalog hozzávetőleg 33 ezren. Mások biciklivel (nagyjából 140-en), motorkerékpárral (körülbelül 467-en). Körülbelül 350 pap és 150 szerzetes, illetve szerzetesnő regisztrált. A szervezők közleménye szerint a zarándokok nagy része Románia területéről érkezik a látogatásra, de Magyarországról – Nyíregyházáról is - és a Kárpát-medence más országaiból is érkeznek majd.

A pápalátogatást óriási biztonsági intézkedések kísérik majd, hiszen tömegeket várnak az eseményre, ezért 2000 fős önkéntes csapat is jelen lesz, hogy segítségükkel fennakadások nélkül le tudják bonyolítani az eseményt.

Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsút június 7. és 10. között tartják. A zarándoklat június 7-én, pénteken este kezdődik szentmisével, az ünnepi búcsús szentmise pedig a megszokott időpontban, június 8-án, pünkösd szombatján 12.30-kor kezdődik.