Több száz gyermek töltődik fel az állati jó programok közben a Zoo-Suliban

Több száz gyermek töltődik fel az állati jó programok közben a Zoo-Suliban
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Ki ne akarna gyerekként minél többször az állatok közelében lenni? Van olyan, aki nemet mond egy kisállat megsimogatására, etetésére? Vagy olyan, aki nem kíváncsi, hova bújik el a maci téli álmot aludni?

Sok apróság talán még soha nem is mert arra gondolni, hogy ez nem csak egy álom lehet! Szerencsére a vágyaik Nyíregyházán valóra válhatnak! A Nyíregyházi Állatpark ugyanis minden nyáron olyan táborral várja a gyerekeket, ahol közeli kapcsolatba kerülhetnek például a makikkal, a tevékkel vagy akár az elefántokkal is!

10 állati program 5 nap alatt!

Tavaly több száz gyermek a kulisszák mögé betekintve fedezhette fel Földünk állatvilágát.

A Nyíregyházi Állatpark oktatási tematikája az egész évet lefedi, ilyenkor nyáron Zoo-Suli táborral kedveskedünk az általános iskolás tanulóknak.

– mondta el Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark oktatási vezetője.

Tevegelés, elefánt és madagaszkári maki etetés is szerepel a programokban, de a bátrabbak a medve kifutójába is bemerészkedhetnek. A hüllők világa lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnik gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, de szerencsére az állatpark gondozói között biztonságban érezhetjük magunkat akár egy piton megsimogatása közben is.

Pangea Hotel – ahol megelevenedik a múlt

Sok gyerkőc játszik dínókkal és biztosan sokat fantáziálnak arról, hogy egyszer találkozhassanak egy igazival.  Szerencsére valódi dinoszauruszokkal már nem, de egy-egy példány szobrával találkozhatnak a Pangea Hotelben. Ráadásul a Földünk történetéről, kialakulásáról is tanulhatnak.  

Élővilág és kulisszatitkok testközelből

Oktató tevékenységünkkel gyarapítani kívánjuk az állat- és természetvédelem iránt felelősséget vállalók táborát, akik tevékeny részvételükkel hozzájárulnak a fajok, a biodiverzitás megőrzéséhez. Az állatkerti oktatás színhelye a Zoo-Suli Oktatóközpont, ahol változatos szemléltetőeszközökkel, magasan képzett elméleti és gyakorlati zoológus szakemberekkel, izgalmas, változatos programokkal segítjük felfedezni az élővilág csodáit.

– olvasható a Nyíregyházi Állatpark oldalán.

Olthatatlan tudásvágy

A gyerekek izgatottan érkeznek és talán még izgatottabban hagyják el az állatparkot a tábor minden egyes napján. A játékos feladatok közben nagyon sokat tanulnak az élővilágról és a gyakorlati feladatok által akár a bátorságuk is megnőhet.

Akinek a gyermeke imádja az állatokat, annak egyértelműen egy Zoo-Suli táborban a helye!

A suliról többet megtudhatnak a Nyíregyházi Állatpark weboldalán.