Tizenegy éve jótékonykodnak a motoros Mikulások Nyíregyházán

Tizenegy éve jótékonykodnak a motoros Mikulások Nyíregyházán

„Négy kerék a testet mozgatja, két kerék a lelket.” 

Az ünnepi időszak sajnos nem minden család számára telik gondtalanul, ezért ilyenkor országszerte részt lehet venni különböző jótékonysági megmozdulásokon. Nincs ez másképpen Nyíregyházán sem: motoros Mikulásainkra igazán büszkék lehetünk, hiszen már több mint 10 éve, töretlen lelkesedéssel szervezik meg az ilyenkor szokásos gyűjtésüket a Nyír1 Bikers Motoros Alapítvány tagjai.

Cél a mosolygó gyermekarcok

Szerkesztőségünknek Malakuczi Róbert, az Alapítvány elnöke elmondta: a Nyír1 Bikers Motoros Alapítvány célja, hogy évről évre, egyre több rászoruló gyermeknek gyűjtsön olyan adományokat, amelyekkel a gyerekek életvitelének minőségét javítani tudják. Mint minden évben, idén is a Jósa András Oktatókórház Gyermek Osztályának adományoznak mindent, az ünnepek alkalmával így szeretnék elviselhetőbbé tenni a nyíregyházi kórházban lévő beteg gyerekek napjait, és ezzel mosolyt csalni az arcukra.

Amire szükség van

Az alapítvány közösségi oldalán látható poszt szerint a következőkre van szükségük:

  • tisztálkodó eszközök (tusfürdő, szappan, fogkefe, fogkrém, WC papír, tisztasági betét stb.)
  • kreatív játékok, íróeszközök, író papír, kifestők stb.
  • ruhanemű 0-99 éves korig
  • gyümölcsök

Malakuczi Róbert kérdésünkre elmondta: már szép számmal gyűltek össze ruhaneműk, amit még viszont nagyon várnak, azok a tisztálkodó eszközök. A gyümölcsöket – tárolási okok miatt – csak december 4-től fogadják.

Az adományokat a Nyír Plaza földszintjén az Office Shoes és Sugarbird üzletek között várják. Hétköznap: 16:00 – 19:00 óráig, szombaton 10:00 – 19:00 óráig, vasárnap 10:00-18:00 óráig.
Hétvégén arcfestéssel, kreatív gyerekjátékokkal várnak minden érdeklődőt az Együtt a családért kulturális egyesülettel.

Természetesen anyagi támogatásra is van lehetőség, ez esetben a számlaszám: 10404405-50526856-88711008

Népszerű a felvonulás, több száz motoros is lehet!

A tervek szerint a motoros felvonulás gyülekezője december 8-án vasárnap 10 órakor lesz és 11 órakor indulnak útnak. Nyíregyháza belvárosában megtéve egy kört a kabalási játszótéren forró tea, szendvics és pogácsa várja a Motoros Mikulásokat – valamint Roberto mulatós zenével szórakoztatja majd a résztvevőket. Kis pihenő után indulás a Jósa András Oktatókórház Gyermek Osztályára (érkezés 13:00 és 13:30 között), ahol az ajándékokat, adományokat átadják. Azután a belváros felé veszik az irányt a Jókai térre, ahol a gyermekeknek szaloncukrot osztanak majd.

Bár általában időjárásfüggő, hogy hány motorost láthatunk az eseményen, remélik, hogy sokan lesznek, akik támogatják őket ebben a nemes cselekedetben.