Tiltott helyen parkoltak Sóstón - Eljárást kezdeményeztek

Tiltott helyen parkoltak Sóstón - Eljárást kezdeményeztek
Tiltott helyen parkoltak Sóstón - Eljárást kezdeményeztek

Az elmúlt hétvégén is jócskán 30 fok fölé kúszott a hőmérséklet, megteltek a strandok, tömegek választották kikapcsolódásuk helyszínéül Sóstót. A baj csak ott volt, hogy parkoltak tiltott helyen, buszöbölben, buszfordulóban és persze zöldön is…

Fotókat kaptunk az egyik olvasónktól, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy hétvégén tömegével parkoltak tiltott helyen az autósok Sóstón. Voltak, akik így szerették volna hűvösben tartani gépjárművüket – igaz, ezzel a tettükkel a buszok közlekedését is akadályozták -, míg mások nem szerettek volna 3 méternél többet gyalogolni ahhoz, hogy elérjék a strand bejáratát. Persze, ezt a rendőrség sem hagyta szó nélkül, egyre-másra kerültek az értesítők az autók szélvédőire.

Eljárást kezdeményeztek

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai intézkedtek és eljárást kezdeményeztek a képen is látható szabálytalanul (tiltó tábla hatálya alatt) parkoló személygépkocsik vezetőivel szemben (is), illetve távollétük esetén erről szóló értesítést helyeztek el a szélvédőn

- tájékoztatta szerkesztőségünket de. Fedor Rita r. őrnagy, szóvivő.

Több gépkocsivezető figyelmen kívül hagyta a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat és parkolt tiltott helyen, illetve olyan is előfordult, hogy menetrend szerinti autóbusz közlekedését akadályozták meg a szabálytalan parkolásukkal (buszöbölben, fordulóban is parkoltak). A rendőrök saját észlelésre és bejelentésre is intézkedtek több ilyen esetben.
 

Zöld területen is

Zöld területeken is parkoltak autósok jó néhányan, velük szemben (akik a KRESZ szabályait nem sértik, kizárólag a közterület rendjét) intézkedési jogköre a Közterület- felügyeletnek van.