Tapsvihart azoknak, akik értünk harcolnak a koronavírus ellen – Új mozgalom Nyíregyházán!

Tapsvihart azoknak, akik értünk harcolnak a koronavírus ellen – Új mozgalom Nyíregyházán!

A világ legnagyobb közösségi oldalán indult egy kedves kezdeményezés, amely arra sarkallja a nyíregyházi lakókat: tapssal köszönjék meg azon társaink áldozatos munkáját, akik a „frontvonalban” harcolnak értünk most, a koronavírus idején is!

 

Olaszországból indult a figyelmesség

Olaszország hetek óta karanténban van a koronavírus-járvány miatt. A kormány rendelete szerint az ott élők nem hagyhatják el a lakásaikat, csak indokolt és igazolt esetben. Emiatt a lakásaikba visszaszorult olaszok rendszeresen "erkélykoncertet" tartanak, vagy zászlót lengetnek, és tapsolnak, ezzel is kifejezve hálájukat az egészségügyben dolgozóknak. Már rengeteg videót láthattunk ezzel kapcsolatban a különböző közösségi portálokon, az ötlet pedig már terjedni kezdett.

A tegnapi hírek szerint Káposztásmegyeren már volt tapsvihar, ők kifejezetten az egészségügyi dolgozók számára rendezték a hatalmas tapsolást.

Nyíregyháza is beszállt a jóba

A pandémia miatt néhány ágazatban leterheltebbé váltak a munkavállalók, értük szól a taps mától kezdve minden este Nyíregyházán.

Az esemény leírása:

 „Sziasztok!

Ezt az esemènyt azèrt hoztuk lètre, hogy megköszönjük mindazon embereknek az áldozatos munkáját, akik a koronavírus idejèn megvèdenek, kiszolgálnak vagy akár meggyógyítanak minket. Tehát legyenek azok egèszsègügyi dolgozók, kereskedelemben dolgozók, futárok, rendőrök illetve tènyleg mindenki aki azèrt tesz, hogy nekünk, akik nem a frontvonalon harcolunk jobb legyen.

Álljon ki mindenki mától kezdve minden este 19:30-tól erkèlyère, kertjèbe vagy èppen ahol van ès adjunk ezeknek az embereknek köszönetkèppen egy hatalmas tapsvihart!

Kèrlek osszátok, terjesszètek, hogy minnèl többen csatlakozzunk hozzá!

Hajrá Nyíregyháza, mutassuk meg, milyen messze hallatszik a tapsviharunk!”

A kezdeményezéshez itt lehet csatlakozni.

Reméljük, hogy ez az apró figyelmesség legalább annyira fog terjedni, mint (sajnos) a koronavírus.