Tanoda pályázat – A tanodák éves szinten 14 millió forint támogatáshoz is juthatnak

Tanoda pályázat – A tanodák éves szinten 14 millió forint támogatáshoz is juthatnak

Több mint kétmilliárd forintra pályázhatnak a tanodák ebben az évben. A Belügyminisztérium a tanodákat működtető szolgáltatók befogadására és költségvetési támogatásra hirdetett általános pályázatot. Emellett egy új ösztöndíjprogram is megjelent a diákok számára, középiskolai és felsőfokú képzéseikhez kaphatnak segítséget.

Segítség a hátrányos helyzetű fiatalok számára

Olvasásra, filmnézésre, közös játszásra és nem utolsósorban a közös sportolásra is szeretnék felhívni a hátrányos helyzetű tanulók figyelmét a tanodák segítségével. Jelenleg 185 tanoda működik az országban, 5200 hátrányos helyzetű tanulóval. Többek között délutáni foglalkozásokkal segítik a nehéz szociális körülmények között élő diákok mindennapjait, nemcsak a tanulásban segítenek, hanem például abban is, hogy lehet a közösségben értelmesen és konstruktívan eltölteni az időt. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár Nyíregyházán arról beszélt, a kormány fontosnak tartotta, hogy hazai finanszírozásból tudják támogatni a tanodák működését, éves szinten akár 14 millió forinttal.

Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár elmondta: „Éppen megjelent az Útravaló ösztöndíj programjainknak a pályázatai is, az Út a középiskolába, Út a szakközépiskolába és Út a diplomához programok. Ezek valójában már a folytatásai a tanodának, mert a gyerekek, akik a tanodát elkezdték, akik középiskolába szeretnének menni, azok tudják, hogy a tanulmányukért ösztöndíj is járhat, tehát pályázhatnak ezekre az Útravaló programokra.”

A tanodák több mint 2 milliárd forintra is pályázhatnak

Az államtitkár nyíregyházi tájékoztatóján arról is beszélt, az országban működő 185 tanoda 2 milliárd 400 millió forint támogatásra pályázhat. A Belügyminisztérium a tanodákat működtető szolgáltatók befogadására és költségvetési támogatására hirdetett általános pályázatot. A tanodák működése azért is fontos, mert segíti azokat a tanulókat, akik számára önmagában sem a család, sem az iskola nem tud megfelelő feltételeket biztosítani a sikeres iskolai előrehaladáshoz és a továbbtanuláshoz.