Szirota Jennifer is hozzájárult az AdakozóKedd nyíregyházi sikeréhez

Szirota Jennifer is hozzájárult az AdakozóKedd nyíregyházi sikeréhez
Szirota Jennifer is hozzájárult az AdakozóKedd nyíregyházi sikeréhez

Ahogyan azt korábbi cikkünkből tudhatják, a világméretű AdakozóKedd (angolul GivingTuesday) néven ismert, adománygyűjtő kezdeményezéshez a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) által a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesülete is csatlakozott.

Hangadomány volt az ajándék

Az egyesület elnöke, Nemes-Nagy Tünde szerkesztőségünknek elmondta: A december 3-i kedden olyanoknak adományozhattuk a hangunkat, akik a látási problémáik miatt sajnos csak kevésbé vagy egyáltalán nem képesek olvasni. A korábbi évekhez hasonlóan bevett szokás szerint, a tagok számára – karácsonyi ajándékként – egy hangadományt készítenek, amit ingyen, CD-n kapnak meg. Ilyenkor szeretettel várják azokat a „látó” embertársaikat, akik egy szép, pozitív történet felolvasásával hozzá tudnak járulni a tagjaik karácsonyának megszépítéséhez.

Idén is sok kedves történetet hallottak

Az idei év végén 16 – an csatlakoztak a kezdeményezéshez, amelynek sikerét mutatja a felolvasók névsora: Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Alelnöke, aki elsőként és egyetlen férfiként ült a keddi napon a mikrofonhoz, Dr. Bihari Albertné a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület Alapító Titkára vagy éppen Szirota Jennifer énekesnő, rádiós műsorvezető.

Nem csak közszereplők jöttek el

Látássérült gyermekek anyukái, egyetemi oktatók, nyelvtanárok, diákok és cikkünk írója is örömmel vett részt ezen a nemes kezdeményezésen. Vidám és megható, a szívünkhöz szóló verseket és történeteket olvastak fel az önként jelentkezők, amelyek hallatán biztos, hogy az „aliglátók” – nak sikerül ünneplőbe öltöztetni a lelküket.

Még nincs megállás

Ahogyan azt Nemes-Nagy Tündétől megtudtuk, a felvételeket Dankó Pál rögzítette és maga Tünde fogja összeszerkeszteni. A hanganyag valószínűleg megérkezik karácsonyra az ajándékozottaknak, de valószínűleg az év végéig bárki számára online letölthető lesz az egyesület weboldaláról és közösségi oldaláról is.

Meglepetés karácsonyi műsor

Az egyesület tagjai december 17-én 13 órától műsort fognak adni a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, ahol meglepetésekkel is készülnek.
Az egyesület utolsó munkanapja december 19., délután 16 óráig várják azokat, akik még szeretnék velük a felvenni a kapcsolatot.