Szerdán a Beat-lesz zenekar élő koncertjével folytatódik a Zene Sóstón rendezvénysorozat!

Szerdán a Beat-lesz zenekar élő koncertjével folytatódik a Zene Sóstón rendezvénysorozat!

Már a negyedik évadát kezdte július elsején a Zene Sóstón rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy a helyi zenekarok bemutatkozhassanak a közönségnek. A program sikerességét bizonyítja, hogy egy ilyen est folyamán akár több száz (városlakó és turista) érdeklődő is hallgatja a koncertet a Sóstói Piac szökőkútjánál.

 

Ukulele Trió, Pila és barátai, Kovács Miklós és bandája – ők azok, aki az idei Zene Sóstón szabadtéri koncertsorozatának első fellépői voltak. Akik már egy kicsit ismerik a helyi zenekarokat, azoknak biztosan ismerős lesz a július 8-án, szerdán fellépő zenekar is.

Beat-lesz, mert a Beatles örök!

A volt Beatles zenekar rajongói közé tartoznak a nyíregyházi Beat-lesz zenekar tagjai is. Zenei repertoárjuk fő irányvonalát – mint mindig – a népszerű Beatles slágerek adják.

„A szokásos módon, a koncert gerincét a jól ismert Beatles számok adják, de most néhány új dalt is lehet majd hallani a szerdai élőzenés koncertünkön” – árulta el az énekes, Császár Zoltán.

A sóstói rendezvényen minden évben ott vannak, nagyon szeretik ezeket a fellépéseket:

„Barátságos az egész, mert nincs nagyszínpad, nincs kiemelve fényekkel, hiszen nappal zajlik. A szökőkút is ad egy pluszt, ami által különleges lesz a hangulat. Tapasztalatunk pedig az, hogy ilyenkor sokkal bátrabban jönnek oda hozzánk az emberek és közvetlenebbek is velünk.”

Új felállás már egy éve!

Természetesen a karantén ideje alatt ők is online gyakoroltak, de egy új dalt is írtak, a világjárvány helyzetére reflektálva. 

„Azt kell még rólunk tudni, hogy körülbelül egy éve radikálisan átalakultunk, azóta egészen más hangzást hall a közönség. Már öten vagyunk, mert kiegészültünk egy billentyűssel is, így gazdagabb hangszereléssel rendelkezünk. A több zenészt igénylő és komplikáltabb dalokat is le tudjuk így játszani.”

Tavaly már ebben a felállásban léptek fel a Zene Sóstón színpadán és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak. Színházakban is szoktak már fellépni másfél órás show-val, konferansziéval kiegészülve és a háttérben videóvetítésekkel.

Egy apró titkot is elárult az énekes: hamarosan napvilágra kerül egy 20 perces koncertműsoruk, ami online lesz elérhető és amiben teljesen új, angol nyelvű számokat lehet hallani tőlük.

A Beat-lesz tehát július 8-án, szerdán este ismét várja azokat, akiknek már a vérében csorog a Beatles: Császár Zoltán (ének és basszusgitár), Borúzs Gábor (ének, vokál, gitár), ifj. Borúzs Gábor (szólógitár), Turcsán András (dob, ütőhangszerek) és Csernák Tibor (billentyűs, vokál).

A Zene Sóstón rendezvénysorozat idén augusztus 19-ig tart, heti három alkalommal lehet helyi zenekarok szabadtéri, élőzenés koncertjét hallani.

További részletek ide kattintva olvashatóak a programról.