Sportos szeptember - Izgalmasabbnál izgalmasabb rendezvények Nyíregyházán

Sportos szeptember - Izgalmasabbnál izgalmasabb rendezvények Nyíregyházán
Sportos szeptember

Csillagfutók a fényárban pompázó Bujtosi Városligetben

Aligha lehet nyaranta annál jobb programot találni, mint egy kellemes estén, a csillagos ég alatt futni. Ráadásul szeptember 7-én ezt egy igazán különleges környezetben tehetik meg az érdeklődők, ugyanis a Bujtosi Városliget ad majd helyet az Omnis Forte Egyesület szervezésében az első Csillagfutásnak.

A résztvevők három távon indulhatnak: 1,5; 4,5 és 9 km-es. A nevezés azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a csillagfutas.hu oldalon lehet. A Csillagfutásra bátran jelentkezhetnek azok is, akik a távot nem tudják végigfutni, õk a fényárban pompázó Bujtosi-tó partján gyaloglással (csúsztató starttal) teljesíthetik a távot.

A szervezők már 16.00 órától várják a résztvevőket a Bujtosi Városligetbe, ahol folyamatos lesz a regisztráció és a rajtszámok átadása, miközben DJ Till fog zenélni a színpadon. Itt egyébként különböző sportprogramok is várják majd a résztvevőket 17 órától. Lesz: Huntersval, aerobik, Fit Jumps, Gymstick és Latin Cardio Fitness is.

A rendezvény amellett, hogy az egészségmegőrzésre épül, nemes célt is szolgál. A szervezők a nevezési díjakból befolyt összeg 100 százalékát a Jósa András Oktatókórház Onkológia osztályának ajánlják fel.

A Csillagfutás startjai:

18.30 1,5 km (1 kör) futás és gyaloglás

19.00 4,5 km (3 kör) futás

20.00 9,0 km (6 kör) futás

Crazy 5K Sprint: felfújható akadálypálya, két kilométeres futással

Már régóta szeretett volna újra kipróbálni egy ugrá­lóvárat és a futást sem veti meg? Jó hírünk van: erre most lesz lehetőség szeptember 14-én 10 órától Nyíregyházán, a Bujtosi Városligetben, ugyanis érkezik a Crazy 5K Sprint, elõreláthatólag 2000 indulóval! 

A Crazy 5K Sprint egy intenzív szórakozás, melynek során 200 méter hosszú egybefüggő felfújható akadálypályát kell teljesíteni, 2 kilométeres futással megfűszerezve. Mindeközben a résztvevők újra gyereknek érezhetik magukat és gondtalanul, szabadon ugrálhatnak, mászhatnak, csúszhatnak és felejthetetlen pillanatokat tölthetnek együtt a barátaikkal, családjukkal vagy kollégáikkal.

Csúszda, ugrálók és alagút

A 200 méteres pálya 19 különböző részből áll. Több csúszda, különböző ugrálók, falmászás és egy 8 méteres alagút is várja őket. Az akadályon négyesével indítják a futókat, így mindenkinek esélye van kiélvezni a pályát az elejétől a végéig. Ezt követi a 2 kilométer futás, majd a végén egy extra, 4 méter magas csúszda. A célban minden befutó egy egyedi érmet és frissítést kap.

A Crazy 5K Sprintre kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek is nevezhetnek. (Feltétel azonban, hogy a résztvevőnek az adott évben be kell töltenie a 6. életévét és el kell érnie a 120 cm magasságot. A 9. életévüket be nem töltött fiatalok csak szülői kísérettel futhatnak végig a pályán.) Nevezni a www.crazy5k-sprint.com oldalon lehet. A nevezési díjak sávosan növekednek, így minél hamarabb jelentkeznek a résztvevők, annál kedvezményesebben juthatnak a nevezési jegyükhöz.

Folyamatos hírek a rendezvényekről: az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

Újra Bringaváros 7.1

Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Nyíregyháza önkormányzata a Bringaváros 7.1 nevű városi nagyrendezvényt. Mivel 2018 októberében óriási népszerűség övezte, ezért idén is megtartják, ezúttal szeptember 28-án 9 órától.

A résztvevőknek idén is különböző pontokon – több mint 70 kilométeres városi kerékpárút-hálózat mentén – kell majd pecséteket gyűjteni, amelyeket aztán beválthatnak a Kossuth téren. Persze, a különböző városrészek is versenyeznek egymással, a pecsétgyűjtő pontokon felállított görgős biciklibe kell minél többet beletekerni.

Kerékpár-szépségverseny is lesz

A nap folyamán átadják a „legaktívabb városrész” és a „legaktívabb iskola” díját, de kerékpár-szépségverseny is lesz. A szervezők idén is sok-sok kiegészítő programmal, kortól és nemtől függetlenül várják a résztvevőket, akik este 19.00 órától Kowal­sky meg a Vega koncertjén tombolhatnak majd.

Extrém játszótér

Már csak kicsivel több mint egy hónap választ el minket egy kalandokkal teli versenytől. A nyíregyházi székhelyű Extreme Trail Hungary Sportegyesület ugyanis szeptember 21-én, Sóstógyógyfürdőn rendezi meg következő akadályversenyét, amelyre az eddig beérkezett nevezések láttán, már most óriási az érdeklődés.

Négy távra – 700 és 2000 méter, 7 és 15 km – szinte mindenféle korosztálytól várják a nevezéseket, hiszen lesznek gyermek- (4-tõl 14 éves korig) és felnőtt futamok is, ezek már felső korhatár nélkül. Nekik a versenyen épített és természetes akadályokat kell leküzdeni és teljesíteni. A rajt és a cél is Sóstógyógyfürdőn lesz. Birtokba veszik a versenyzők az Aquarius Élmény- és Parkfürdõt, de végrehajtanak majd feladatokat a tó körül, illetve benne, és természetesen érintik a Sóstói-erdőt is: meg kell majd küzdeniük 3 és fél méter magas óriásfallal, majomlétrával, összetett feladatokból álló, rendkívül látványos multiringgel, de a feladatok között szerepel az úszás a tóban, illetve a Parkfürdő csúszdája és a termálvizes medence is fontos szerepet kap.

A versenyen bárki indulhat – lesznek gyerek- és felnőtt futamok is –, azonban ehhez regisztrálni kell az egyesület weboldalán, a www.extremetrail.hu címen. A regisztráció nevezési díjhoz kötött, ennek összege a verseny időpontjához közeledve sávos rendszerben növekszik. A versennyel kapcsolatos további információk az esemény Facebook-oldalán és a www.extreme­trail.hu weboldalon.                     

 

PROGRAMNAPTÁR

Jótékonysági futás a családok egészségéért - Erdei Tornapálya                augusztus 11.

Csillagfutás - Bujtosi Városliget              

szeptember 7.

Crazy 5K Sprint - Bujtosi Városliget              

szeptember 14.

Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny - Sóstógyógyfürdõ                szeptember 21.

Bringaváros 7.1 - Hét városrész; belváros    

szeptember 28.