Sportos és hellós lesz az idei tavasz Nyíregyházán - Programok városunkban

Sportos és hellós lesz az idei tavasz Nyíregyházán - Programok városunkban
Helló Nyíregyháza! a belvárosban

Az idei tavasz sem lesz eseménymentes Nyíregyházán, már ami a programokat illeti. Bár a 2019-es városi nagyrendezvények sora februárban, a Disznótoros Fesztivállal elindult, még ezen kívül is lesz hat Nyíregyházán, ebből három júniusig. Jön a Helló Nyíregyháza!, lesznek Városnapok, Gyermeknap és persze sok más tömegeket megmozgató rendezvény: szombaton Nyuszi Futás, május 25-én Bringa Piknik, június elsején pedig Michelin Bringafesztivál.

 

A húsvéttal kezdetét veszi az idei turistaszezon, szinte minden szálloda telt házzal várja az ünnepet. A szallas.hu adatai szerint egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest közel négyszeresére nő a forgalom, sokan töltik a hosszú hétvégét wellnessezéssel, de vannak, akik inkább az aktív kikapcsolódást választják. A Top 10 legnépszerűbb program közé pedig idén is bekerült a Nyíregyházi Állatpark. A várható óriási érdeklődésre tekintettel húsvéthétfőn akár a Kemecsei útról is be lehet majd lépni oda, ugyanis kialakítottak egy hátsó bejáratot. Ott is lehetőség lesz jegyvásárlásra.

Nyuszi Futás a stadionban

Még húsvét előtt akár futhatunk is. Nyíregyházán évtizedek óta rendeznek családi sportnapot az ünnepek előtt. A Nyuszi Futás idén április 20-án várja az érdeklődőket a Városi Stadionban. Lesz cukorágyú, nyuszisimogatás, süteménykóstolás, festett hímes tojás verseny és még tombola is.

Helló Nyíregyháza! a belvárosban

Április 26-án, pénteken pedig jön az idei második városi nagyrendezvény, a Helló Nyíregyháza! Az egész napos program gerincét, hátterét a hagyományoknak megfelelően a különféle tematikával készülő „utczák” adják majd, melyek felpezsdítik a főteret és környékét. Csak egy kis ízelítő: Rubint Réka alakreform edzést tart majd, de élő koncertet ad a Kozmix és fellép a tavalyi X-Faktor győztes csapata, a USNK is.

Városnapok és kerekezős piknik

A május 17-18-án rendezendő Városnapok után, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megtartják a Bringa Pikniket, ezúttal május 25-én. A kerekezés a Kossuth térről indul majd, a cél pedig Tokaj Fő tere, ahol kerékpáros bemutatók, pénzdíjas országúti kerékpárverseny, gyerekprogramok és Karmapirin koncert várja a résztvevőket.

Kilencedjére is Michelin Bringafesztivál

Egy kicsit pedig belecsípve a nyárba is: júniusban is várja a bringásokat a Michelin Bringafesztivál. Június elsején kilencedik alkalommal pattanhatnak két kerékre a sportos nyíregyháziak.