Sport- és Gasztronapok a Jósavárosban – Idén már 46. alkalommal!

Sport- és Gasztronapok a Jósavárosban – Idén már 46. alkalommal!
Fotó: Szarka Lajos

Idén már 46. alkalommal tartották meg a Jósavárosi napokat. A hétvégi rendezvény a Sport- és Gasztronapok nevet kapta. A gyerekektől a szenior korosztályig mindenki megtalálta a számára érdekes programokat. Többször sütötték el a cukorágyút, folyamatosan ment a fa körhinta, és lufihajtogató bohóc szórakoztatta a gyerekeket.

Idén is a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és a Tűzmadarak Majorette Csoport nyitotta a 46. Jósavárosi napok sorozatát. A városrész lakói minden évben nagyon várják ezt a születésnapi rendezvényt.

Szabó Barbara elmondta: „Minden évben nagyon várjuk ezt a rendezvényt, ugyanis mi, mint önkéntesek jövünk segíteni az Együtt a Családokért Kulturális Egyesületnek és minden évben segítünk valamit. Most is az önkénteseink regisztrálnak és én csillámtetoválni fogok.”

Az idei évben már a jósavárosi civil szervezeteket is bevonták a programok szervezésébe. A rendezvényt újragondolták, és az esemény a Jósavárosi Sport- és Gasztronapok címet kapta. Pénteken olyan különleges sportokat is kipróbálhattak a résztvevők, amit a későbbiekben, a mindennapi életükbe is be tudnak építeni.

Turóczi Kinga, az Együtt a Családokért Kulturális Egyesület koordinátora kiemelte: „Tegnap az Együtt a Családokért Kulturális Egyesület vállalta a főszerepet, a sportrendezvény megvalósítását Nyíregyháza Megyei Jogú Város támogatta, ahol lehetőséget biztosítottunk nagyon sok sportág kipróbálására.”

A Nyírségi Könyvtár Alapítvány társszervezőként csatlakozott a programsorozathoz. Ők egy Jósavárosról szóló helytörténeti videóval is készültek.

Onderó Szilárd, a Nyírségi Könyvtár Alapítvány elnöke kiemelte: „Az idei alkalommal a Jósavárosról, a történetéről készítettünk egy rövidfilmet. Illyés Gábor előadásában hallhatja a közönség, aki elmeséli, hogyan épült fel a városrész.”

A gyerekeket a Vidám Manók hívogatta egy nagyon jó hangulatú koncertre. A nap folyamán többször sütötték el a cukorágyút, folyamatosan ment a fa körhinta, és a lufihajtogató Peti bohóc szórakoztatta a gyerekeket. A környezettudatosságra is felhívták a figyelmet az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai egy ökojáték segítségével. 

Nagy Szabina, Nyíregyháza MJV önkormányzati képviselője elmondta: „Tulajdonképpen nagyon sok változás van a két nap során, nagyon sok új fellépőt is köszönthetünk. Próbáltunk arra fókuszálni, hogy mind a gyerekek, a családok, illetve a szépkorúak és a fiatal korosztály is megtalálja a kedvére valót a mai programban is.

Szombaton mások mellett szerepelt a Szabolcs Néptánc Egyesület valamennyi csoportja és a Jósavárosi suhancok is. Az esemény fénypontja a Vox együttes nagyszabású esti koncertje volt.

Kapcsolódó galéria

Jósavárosi Napok 2020