Sikeres örökbefogadási napot tartottak pénteken a NYÍRVV Állategészségügyi Telephelyén

Sikeres örökbefogadási napot tartottak pénteken a NYÍRVV Állategészségügyi Telephelyén

Sikeres örökbefogadó napot tartottak a NYÍRVV Nonprofit Kft. Állategészségügyi Telephelyén, pénteken egész nap. A telepen jelenleg 58 kutya vár gazdára, a kis kölyök kedvencektől a házőrzőig. Az örökbefogadás nagy gondot okoz a NYÍRVV munkatársainak, éppen ezért havonta egyszer rendkívüli örökbefogadó napot tartanak.

 

Pénteken, a NYÍRVV Nonprofit Kft. Állategészségügyi Telephelyén egy rendkívüli örökbefogadó napot tartottak. A telepre bekerült állatok egy 14 napos megfigyelésen esnek át és utána, ha minden rendben van, akkor a kutyusok mielőbbi örökbefogadását szorgalmazzák. A Nyíregyházi Állategészségügyi Telep 108 kennellel rendelkezik, és náluk nincs altatás! Az örökbeadás az örök probléma, mert mindig több állat kerül be, mint amennyit elvisznek.

Rónaszéki Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. Állategészségügyi Telephely vezetője elmondta: „Jelen pillanatban 58 kutyánk van, aki gazdára vár. Kicsitől a nagyig, a 3 hónapostól a 10 évesig. Ők zömében utcakutyák, akik a lakosság és a hatóság bejelentése alapján kerülnek be hozzánk. Az állatok 10%-át saját gazdája ad le valamilyen oknál fogva.”

A NYÍRVV telepén minden nap örökbefogadási nap. Egy előzetes telefonos bejelentkezés után naponta, este 6 óráig lehet ismerkedni és barátkozni az új kedvenccel, de havonta egy alkalommal tartanak rendkívüli örökbefogadó napot is. Mivel még mindig nagyon sok, jelenleg is 58 kutyus vár gazdára, ezért a felelős állattartásra is felhívják a figyelmet. A nem kívánt szaporulat mellett, az egyéb egészségügyi problémákat is meg lehet előzni az ivartalanítással – erre már dr. Rácz Péter hívja fel az állattartók figyelmét.

„Az egészségügyi előnyöket tekintve, a kanoknál a heredaganatok is elkerülhetőek, a jó indulatú prosztata-megnagyobbodások is, amely egyéb más betegségeket is tud okozni. A szukáknál a gennyes méhgyulladást, a méh és a petefészek gyulladását, valamint az emlődaganatokat is meg lehet előzni az ivartalanítással.”

Az állatorvos hozzátette, hogy a legcélszerűbb kifejlett, felnőtt állapotban elvégezni az ivartalanítást, mert 10 hónapos korukig a nemi hormonoknak jelentős szerepe van a kutyák növekedésében. Az örökbe fogadható állatokkal a NYÍRVV Nonprofit Kft. honlapján is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az általában keverék kutyák fényképe és egy rövid tájékoztató is megtalálható itt, ez megkönnyíti a leendő gazdik dolgát. Tény, hogy egyre nagyobb divat lett az állatok örökbefogadása.