Saját muffinozóról álmodik Cselényi Józsefné, a desszertpályázat harmadik helyezettje!

Saját muffinozóról álmodik Cselényi Józsefné, a desszertpályázat harmadik helyezettje!

A Nyíregyháza MJV közösségi oldalán közzétett fotópályázaton, a beküldött fotók és receptek közül, több ezer szavazat alapján megtaláltuk városunk „legkedveltebb” édességeit! Holtversenyben, fordulatos küzdelemben lett harmadik helyezett Cselényi Józsefné tortája, aki örömmel adott interjút szerkesztőségünknek legkedvesebb hobbiját illetően. 

Nagyon szereti a kihívásokat Cselényi Józsefné Marianna, aki a „Csokoládé és vanília torta eperrel!” nevű édességével az 1500 szavazatot is túlhaladta!

A lánya adta meg a kezdő lökést!

Az interjú során Marianna az édességek sütésének kezdeteiről mesélt:

„Úgy hat évvel ezelőtt, a lányom egy cukrász tanfolyamot végzett, én pedig az otthoni gyakorlása során segítettem neki díszíteni a finomságokat. Nagyon megtetszett ez a szakma és arra gondoltam, én is készíthetnénk édességeket, akár ilyen komolyabb szinten is. Így hát önállóan nekivágtam és annyira megszerettem, hogy azóta nincs megállás…” – idézte fel.


Igazi cukorfalat! Fotó: Cselényiné Mariann

Leginkább a családnak, baráti körnek és a kollegáinak készíti a finomságokat, akiket lenyűgöz a tortákkal, muffinokkal és mindenféle kreatív alkotásával. Ráadásul a főnöke kifejezetten erősíti benne ezt a vonalat, pedig nem ebben a szakmában dolgozik.


Esküvőre is készített már tortát. Fotó: Cselényiné Mariann

„Gondolkodtam már a szakmaváltáson, mert annyira izgalommal tölt el egy-egy kérés teljesítése vagy saját ötletem kivitelezése, hogy akár a mindennapjaimat is el tudnám így tölteni!” – áradozott Marianna kedvenc hobbijáról.

Egy barátnője kérése volt a torta

A nevezett torta egy barátnője kérése volt, aminek a kinézete Marianna fantáziájára volt bízva:

„Különleges tortát kért egy barátnőm, amit egy születésnapra vitt. A csokoládé és vanília alapot úgy gondoltam, hogy a szezon miatt egy kis eperrel egészítem ki. A három réget piskóta és a 2 réteg krém így egy gyümölcsös díszítést kapott. A visszajelzések szerint mindenkinek nagyon ízlett a torta.”

Két recept közül kellett döntenie, hogy melyikkel nevezzen a játékra, végül a család ezt szavazta meg!

Íme a recept:

Csokoládé és vanília torta eperrel!

Hozzávalók:

Piskóta: 5 db tojást kettéválasztunk, a tojás fehérjét 4 kanál cukorral kemény habbá verünk, sárgájához 1 kanál cukrot, vanília cukrot és egy csomag sütőporral habosra keverünk, majd egy kanál lisztet egy kanál habot a sárgájához adunk, majd óvatos mozdulatokkal összekavarunk! Ha összekavartuk, az egészet egy 22 cm es tortaformába öntjük, úgy hogy az aljára sütőpapírt rakunk. 200 fokos előmelegített sütőbe 5 percig sütjük, majd 160 fokon még 35 percig.

Csokikrém: 2 cs csoki puding, 6 ek cukor 6 dl tejben megfőzzük, ha kihűlt 20 dkg vajjal habosra kikavarjuk.

Vaníliakrém: 2 csomag vanília puding, 6 ek cukor 6 dl tejben megfőzzük ha kihűlt 20 dkg vajjal habosra kikavarjuk.
A piskóta ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
Majd a krémmel bekenjük, felét csokival felét vanília krémmel.
A díszítés a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük. Tetejére epreket rakunk!

 

Saját muffinozó a vágya!

A cukrászatban lévő trendekkel mindig képben van Mariann. Nagyon szeretne elvégezni egy cukrász tanfolyamot, hogy gyarapítsa tudását és minél több finomsággal lepje meg a szeretteit!

„Nagy kedvenceim a muffinok! Ezer és ezer módon és ízvilágban el tudom készíteni őket és már rengeteg saját receptem is van! Ha tehetném, akkor egyszer egy saját muffinozót nyitnék, és elhalmoznám az embereket ezekkel a kis csodákkal!”


Kedvencei a muffinok! Fotó: Cselényiné Mariann

Természetesen nem csak a muffinokat, hanem minden mást is nagyon szeretnek a munkatársai, amit alkot: jöhet bármilyen forma és ízvilág, a lényeg, hogy Mariann készítse!

„Ami az egyik kedvence az embereknek tőlem, az a túrós, erdei gyümölcsös szelet. Nem szoktam nagyon édesre készíteni a desszerteket, ez pedig a kevésbé édes túró miatt pikánssá teszi a „megszokott” ízvilágot, az erdei gyümölcsök pedig egy pluszt adnak hozzá.”

Az alkotási kedv már gyermekkorától benne van!

Gyermekkorában is szerette a kézügyességet igénylő feladatokat, és ezt az édesanyja már korán észrevette rajta. Ezért minden tanév végén, a nyári szünet végén kapott tőle két füzetet, amit a nyár folyamán mindig telerajzolt.


Formatorta: nagy cápa és a kis cápák. Fotó: Cselényiné Mariann

Felnőttként a női ruhakészítő szakmába is beletanult, de az igazi meglepetéseket magának és a környezetének is a bámulatos és finom tortáival okozza!

Szabadidejében nagyon szeret még varrni és gyémánt goblenezni is.

A tortára másfél ezer like érkezett, így ő lett a tizenötezer forintos vásárlási utalvány boldog tulajdonosa! Cukrászati termékekbe fogja invesztálni, már nagyon várja, hogy azokkal alkothasson!

Gratulálunk a nyereményhez és további édes napokat kívánunk!


Aki kiváncsi a Top10 desszertreceptre, az tekintse meg a receptfüzetünket itt!