Péntek este ismét térzene a Jósavárosban – Versek megzenésítésével érkezik az AdHoc Team!

Péntek este ismét térzene a Jósavárosban – Versek megzenésítésével érkezik az AdHoc Team!
Péntek este ismét térzene a Jósavárosban – Versek megzenésítésével érkezik az AdHoc Team!

Jósavárosi civil szervezetek közreműködésével valósul meg az a térzenei programsorozat, amely június 19-én vette kezdetét a tízemeletesek közötti sétányon. Elsőként a Bogi’s Random Team lépett fel, ma pedig az AdHoc Team van soron!

A lakók szabadban eltöltött idejét szeretnék színesebbé tenni a térzenével, ami – ha az időjárás is engedi – több alkalommal is látható és hallható lesz.

Arra törekszünk, hogy a jósavárosiak számára mindig legyen valamilyen program. Jó időben inkább kint töltik az időt a lakók, így hát úgy gondoltuk, egy kis zenével akár fel is dobhatnánk a péntek estéjüket! Több zenekar is próbál a helyi művelődési házban, de miért ne próbálhatnának a nyilvánosság előtt, a szabad levegőn?

– fogalmazta meg Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora.

Jön az AdHoc Team – megzenésített versek és eredeti népdalok saját hangszerelésben!

A zenekar énekes-gitárosa, Balázsi Gyula a következőket mondta el a csapatról:

Körülbelül másfél éve jött az alapító tagok ötlete, hogy a különböző együttesekben játszó ismert zenészek egy csapatot alkotva, akár tematikus koncertet is tarthatnának. Az első ilyenre egy nőnapon nyílt lehetőség, külön arra az alkalomra álltunk össze és egy szép zenei műsorral készültünk. Mivel az ad hoc módon összejött zenekar tagjaival nagyon jól éreztük magunkat, úgy döntöttünk, hogy egy csapatot alkotva folytatjuk tovább zenei pályafutásunkat, AdHoc Team néven.

A tagok természetesen az eredeti zenekaraikban is játszanak, mellette viszont ezt az igazán egyedi stílusú zenélést is folytatják:

A versek megzenésítését elsősorban Romanovits Istvánnak köszönhetjük, de én is követtem már el ilyet. A külföldi és a magyar költészetet és népköltészetet zenei formába öltöztetve adjuk elő. A magyarok közül csak néhányat emelnék ki: Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes és természetesen a helyi költők közül Bodnár István és Nagy István Attila költeményeit is lehet majd hallani.

A zenekar télen már megyei szinten is körbejárt egy olyan műsorukkal, amellyel egészségügyi intézetekben adtak koncerteket: Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Mátészalkán és Nagykállóban is. A téli ünnepkörrel kapcsolatos dalokat játszották, a műsort illetően rengeteg pozitív visszajelzést kaptak.

A dalok sok különböző témát körülölelnek és ígérik, nem fognak kimaradni a férfi-női kapcsolat „rejtelmei”, a jó sör, a tavaszi szellő, napsugárhívogató dalok, illetve olyan is lesz a repertoárban, amellyel kifejezetten a gyerekeknek szeretnének kedvezni.

Hangzását tekintve akusztikus dallamokra lehet számítani, olykor egy kis latinos beütéssel megfűszerezve, amelyet a mandolin nevű hangszerrel érnek el. De természetesen a gitár, a basszusgitár, hegedű és fúvós hangszerek is megszólalnak majd a koncert folyamán.

Idén már volt egy élő koncertjük a Városmajori Művelődési Házban, ebből is hallható lesz néhány dal a mai koncerten, a Jósavárosban.

Az együttes tagjai: Balázsi Gyula (ének, vokál, gitár), Bory Bea (ének, vokál, ritmushangszerek és ő egyben alapító tag), Incze György (basszusgitár, vokál), Kerék Annamária (ének, vokál, furulya, oboa, ritmushangszerek), Mester Tamás (alapító és együttesvezető, ének, vokál, gitárok), Romanovits István (alapító tag, mandolin, hegedű, ritmushangszerek).

Tehát ma este 16 órától a Jósavárosban, július 19-én a Zene Sóstón program keretében a Sóstói Piacon, illetve a VIDOR Fesztiválon is fellépnek remélhetőleg augusztus 28-án, a kisszínpadon.

Koncertjeikre mindenkit sok szeretettel várnak!

A jósavárosi térzenei programokat illetően további információkat találhatnak itt.