Ősszel is megoldja az önkormányzat a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését

Ősszel is megoldja az önkormányzat a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését
Fotó: Illusztráció

Az őszi szünet alatt is biztosítja a napi egyszeri meleg étkezést az önkormányzat. Erre mintegy 650 fő, 18. életévét be nem töltött gyermek jogosult. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a tavaszi szünethez hasonlóan most is házhoz szállítással oldja meg a szünidei étkeztetést.

Nyíregyháza önkormányzata – a korábbi évekhez hasonlóan – a szünetekben, így az őszi szünetben is igyekszik segíteni a gyermekek szünidei étkeztetését. A tavaszi pandémiás időszakban is mintegy ezer hátrányos és halmozottan hátrányos gyermek részére biztosították az egyszeri ingyenes meleg étkezést, ami sok család számára nagy segítséget jelentett.

„A járványügyi helyzetre való tekintettel szintén biztosítottuk az étkeztetést a tavaszi időszakban is. A családoknak már akkor is nagy segítséget jelentett, hogy az önkormányzat biztosította az egyszeri meleg étkeztetést a gyermekek számára” – mondta el dr. Krizsai Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője.

Nyíregyházán mintegy 650 hátrányos és halmozottan hátrányos gyermek jogosult a napi egyszeri ingyenes meleg ételre, közülük csaknem 450 fő él ezzel a lehetőséggel. Elsősorban olyan családok jelentkezését várják, ahol a szülőknek nagyon alacsony az iskolai végzettsége és a lakhatási körülményeik nem megfelelően biztosítottak. A korábbi évekhez hasonlóan, házhoz szállítással biztosítják az ebéd kiszállítását a szünidő idején, munkanapokon, hétfőtől péntekig. A polgármesteri hivatal osztályvezetője elmondta, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a családoknak kell jelezniük az igényüket a hivatalban, illetve arra is van lehetőségük, hogy a szünidő idején, menet közben kérjék vagy visszamondják azt.

Dr. Krizsai Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője hozzátette: „Az őszi szünet természetesen csak az iskoláskorúakat érinti. Hiszen a bölcsődék és az óvodák jelenleg is nyitva tartanak. Ezért olyan 650 főre tehető a hátrányos helyzetű gyermekek száma, akik jogosultak a napi egyszeri meleg ételre. A korábbi évekhez hasonlóan, ugyanúgy biztosítjuk, vagyis házhoz szállítással oldjuk meg, mind az öt munkanapon. Hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között fogják a jogosult gyermekek megkapni az ételt.”

Az osztályvezető felhívja a családok figyelmét, hogy az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést azok vehetik igénybe, akik nem töltötték még be a 18. életévüket. Amennyiben a gyermek a 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt tölti be, az ellátásra a 18. életévének betöltése után nem jogosult. Az ételosztás a téli szünet ideje alatt is folytatódik.