Összegyűjtöttük a gyereknapi programokat – Érdemes lesz Nyíregyházán tölteni a hétvégét!

Összegyűjtöttük a gyereknapi programokat – Érdemes lesz Nyíregyházán tölteni a hétvégét!
A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap

A nemzetközi gyermeknap megünneplése Törökországból ered. Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapjára tűzik ki. Ilyenkor országszerte rengeteg helyen készülnek programokkal a kicsiknek – nem lesz ez másként Nyíregyházán sem. Összegyűjtöttük, hogy hol-mi vár rájuk.

Gyereknap a Kossuth téren

Nyíregyháza Önkormányzata Városi Gyermeknapra várja a családokat május 26-án délután 14 és 19 óra között, a Kossuth térre. A programok felhőtlen kikapcsolódást ígérnek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A programok felhőtlen kikapcsolódást ígérnek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Lesz Y25! Táncshow, fellép a Vidám Manók Együttes, a RE-flex Moderntánc Stúdió, a Vogue Modellügynökség, a Street Dance School Divattánc Iskola és Lulu Bohóc.

Gyereknap Felsősimán

Június 1-jén 10.00–14.00 óráig várják az érdeklődőket a Felsősimai Közművelődési Színtérbe gyereknap alkalmából. Programok: 10.00 Megnyitó: Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő. 11.00 Kovács Viktória gyermekműsora a Generációk Mandabokori Szociális és Kulturális Egyesületének támogatásával. 11.30 Miló Kung-fu és Tai-qi bemutatója. 11.45 Pozsonyi Mónika gyerekdalokat énekel. 12.00 Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület mentőkutyás bemutatója. Kísérőrendezvények: ugrálóvár, lovaskocsikázás Czuczku Mihály fogathajtóval, kisállat-simogató, arcfestés, bohócok lufihajtogatása a Kutyafája Közhasznú Egyesület tagjaival.

Nyitott Szertárkapuk a Tűzoltó-parancsnokságon

A „Nyitott Szertárkapuk 2019” rendezvény alkalmából Nyíregyházán is várják az érdeklődőket május 25-én 10.00–16.00 óráig. A program célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos, önkormányzati és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása. A nyílt napon a látogatók megtekinthetik a szervezeti egységek kiállításait, készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, valamint betekintést nyerhetnek a tűzoltók napi feladataiba. A katasztrófavédelmi gyermeknapon részt vesznek az önkéntes, a hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltóságok. Helyszín: Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Erdő sor 5.

Gyereknap a Kertvárosban

A Nyíregyházi Royal Derby Postagalambász Klub várja az érdeklődőket a május 26-án 10.00–14.00 óra között megrendezendő Kertvárosi Gyermeknapra. Programok, fellépők: Kertvárosi Iskola diákjai, MediBall, Spartacus Torna Klub aerobicbemutatója, rendőrségi bemutató, kutyás bemutató, lovagoltatás, habparti a Katasztrófavédelem jóvoltából, lufihajtogató bohóc, DJ, termelői és kézműves piac, finomságok, játékok, vattacukor. Helyszín: Kertvárosi Piac.

Macimosás a Bubbles-ban

A közeledő gyereknap apropóján most ingyen tisztulhatnak meg a család kedvenc plüssei mérettől és mennyiségtől függetlenül a Bubbles mosodákban, így Nyíregyházán is, az Univerzum üzletházban. 2019. május 26-án 10 és 17 óra között az összes önkiszolgáló Bubbles mosodában félóránként mackómosó programokat indítanak, melynek keretében térítésmentesen tisztulhatnak és száradhatnak a kedvenc szőrmókok. A mackók gördülékeny wellnesse érdekében, minden üzletben Bubbles hoszteszek segítenek. A Bubbles minden kimosott plüss után 100 forintot ajánl fel az UNICEF Magyarország számára, támogatva ezzel a gyerekjogi szervezetet és annak tevékenységét. Az akcióról további információ a www.mackomosas.hu oldalon érhető el.

Tündérkert Alvégesi Gyermeknap

Tündérkert Alvégesi Gyermeknap ovisoknak május 27-én 9.00–12.00 óráig az Alvégesi Művelődési Házban. Játékos vetélkedők, zeneovi, hangszerbemutató Hajdú Ágotával, kézműves foglalkozások. Bővebb információ: 42/462-400.

Állati jó hétvége az Állatparkban 

Különleges programokkal készül a Nyíregyházi Állatpark május utolsó hétvégéjén, gyermeknap alkalmából. Ezen a napon nem csak az itt élő 5000 állatot és kicsinyeiket lehet megtekinteni, de családi programok is várják a vendégeiket. A nagy érdeklődést övező fókabemutató mellett-mely 11.30-kor és 15.00-kor lesz- a látogatók megcsodálhatják a páratlan intelligenciával rendelkező papagájokat is, 10.00-kor a papagájshow keretében. A fakultatív programok mellett, mint a tevegelés vagy a kocsikázoo, játékos feladatok, ügyességi játékok és vetélkedők is várják a családokat. Május 25-én szombaton a Nyíregyházi Sportcentrum települ ki az Állatparkba, ahol nemcsak a Sportcentrum ember nagyságú fehér oroszlán kabala figurájával lehet megismerkedni, de kosarazási tudásukat és egy szerencsekeréken,  a szerencséjüket is kipróbálhatják a gyermekek, a fehér oroszlánok kifutója mellett. Május 26-án vasárnap pedig az állatbemutatók mellett a látogatók az E.ON kincskereső játékában is részt vehetnek. A gyermekek azonnali ajándékokért játékos formában megcsillogtathatják az állatokról szerzett eddigi ismereteiket, a 13 órás tombolasorsoláson pedig a nagyobb nyereményekért is indulhatnak, ezért érdemes lesz ellátogatni a Parasztudvarba, vasárnap 10-13 óra között.