Orvosi ügyelet: csak indokolt esetben vegyük igénybe

Orvosi ügyelet: csak indokolt esetben vegyük igénybe
Orvosi ügyelet: csak indokolt esetben vegyük igénybe

A hirtelen jelentkező és kínzó fájdalommal járó fogfájás a hétvégék vagy az ünnepek alatt is jelentkezhet: mindig a legrosszabbkor jön. Nyíregyházán (is) van ügyelet, amit sürgős esetekben igénybe lehet venni. Még mindig vannak olyanok azonban, akik a fogászati, valamint a felnőttügyeletet kényelmi okok miatt keresik fel.

Fogorvosi ügyelet

Fogászati ügyelet Nyíregyházán, a Szent István utca 70. sz. alatt, a Központi Orvosi Ügyelet épületében található. Mivel sürgősségi ügyeletként működik, ezért csak hétvégén és munkaszüneti napokon 8.00–14.00 óráig érhető el!

A fogászati ügyelet ellátási körébe az alábbi panaszokkal járó beavatkozások tartoznak:

1. fogeltávolítás,

2. vérzéscsillapítás,

3. idegen test eltávolítása,

4. törött fog lecsiszolása,

5. gyökércsatorna megnyitása.

 

Az ügyelet igénybevétele a lakosok részére ingyenes és területi ellátási kötelezettség működési elve érvényesül! Telefonos elérhetősége: +36-42/595-424.

 

Felnőtt- és gyermekügyelet

 

Az elmúlt évek tapasztalata és a statisztikai adatok is azt mutatják, hogy a folyamatosan emelkedő beteglétszámban emelkedő tendenciát mutat a nem kimondottan sürgős vagy nem akut panaszokkal jelentkező betegek száma, azok, akik akár kényelmi okok miatt – hétvégi bevásárlással egybekötve, vagy egyéb kifogásokra hivatkozva – pl. „napok, hetek óta nem volt ideje felkeresni a háziorvosát”, „a munkahelyéről nem tud eljönni” stb. – keresik fel az ügyeletet – mondta el Csikós Péter, az egészségügyi alapellátás vezetője.

– Leggyakrabban az ügyeletünkhöz forduló betegek panaszai a felső légúti, megfázásos problémákkal kapcsolatosak: torokfájás, köhögés, láz, illetve fejfájás. A betegeknek lehetőségük van telefonon is érdeklődni és tanácsot kérni a panaszaikkal kapcsolatosan (természetesen nem akut és életveszélyes panaszokra gondolunk!) és sokszor egy influenzás időszakban így akár elkerülhetŐ lenne a váróban történŐ felülfertŐzŐdés is.

 

Felnőtt háziorvosi ügyelet:

Rendelési idő: 00.00–24.00, folyamatosan elérhető, telefon: +36-42/402-377, cím: Nyíregyháza, Szent István utca 70.

 

Házi gyermekorvosi ügyelet:

Rendelési idő: hétköznap: 18.00–08.00; hétvégén és munkaszüneti napokon: 00.00–24.00; telefon: +36-42/445-500, cím: Nyíregyháza, Szent István utca 70.