NYÍRVV – Szeptemberre halasztották a tavaszra hirdetett pályázatok eredményhirdetését

NYÍRVV – Szeptemberre halasztották a tavaszra hirdetett pályázatok eredményhirdetését

Több pályázat elbírálását is őszre halasztotta a NYÍRVV a pandémiás helyzet miatt. A „Szomszéd fűje mindig zöldebb” című felhívás keretében például 235 kg fűmagot és 225 köbméter termőföldkeveréket osztanak ki a 235 sikeres pályázónak. Szeptemberben a gyerekek, illetve az óvodák és az általános iskolák figyelmét szeretnék felhívni a társaság munkájára.

Rendkívüli időszakot tud maga mögött a NYÍRVV Nonprofit Kft. is a pandémiás helyzet miatt, a társaság pályázatainak határideje sok esetben meghosszabbodott, eredetileg tavaszra tervezték ezeket. A NYÍRVV nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lakosságot is bevonják a város szépítő és építő munkájába, ezért is hirdetnek meg évről évre különböző felhívásokat.

Fűmagra és komposztra lehetett pályázni

Az egyik ilyen a „Szomszéd fűje mindig zöldebb”, ebben különböző növényanyagot igényelhettek a nyíregyháziak. Ebben az esetben egy köbméter komposztot és 1 kilogramm fűmagot adnak a sikeres pályázóknak.

Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft ügyvezetője elmondta: „Ennek a pályázatnak a kivitelezése, az anyag kiosztása szeptember 17-én, 18-án és 19-én fog megtörténni a NYÍRVV Tüzér utcai telephelyén. A következő pályázatunk dr. Kovács Ferenc polgármester úr kezdeményezésére indult el, Ültess fát a holnapért címmel. A közterületek és az oktatási intézmények területének a kialakítására, parkosítására lehetett pályázni. A növényeket szeptemberben osztják ki, mert a tavaszi akciót a veszélyhelyzet miatt el kellett halasztanunk.”

A NYÍRVV jelenleg futó pályázata a gyerekeket célozza meg, az óvodásokat és az általános iskolásokat. A társaság velük is szeretné megismertetni a városüzemeltetés rejtélyeit – így fogalmazott Petró Árpád.

Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: „Felhívást küldtünk az iskolák és az óvodák részére, hogy küldjenek minél több, a gyerekek által készített rajzokat, ezért értékes ajándékokat nyerhetnek. Várjuk a városüzemeltetéssel kapcsolatos műveket. Akár az állatmenhellyel kapcsolatban, a város takarításáról, esetleg a zöldfelület gondozásával kapcsolatban is. Szabadon választott technikával készíthetnek a gyerekek rajzokat és egy bírálóbizottság ezeket a pályázatokat el fogja bírálni.”

Nemcsak a gyerekek, az intézmények is versenyeznek

Az intézményeket is megversenyezteti a NYÍRVV, az az óvoda, ahonnan a legnagyobb létszámmal pályáznak, játékutalványt kap, az iskolák pedig sportszervásárlási utalványt nyernek. A társaságnál előkészítés alatt és folyamatban vannak az őszi feladatok, ilyen például a virágágyak kultúraváltása, a játszóterek rekonstrukciója, a város több pontján a tájékoztató táblák helyreállítási munkálatai, illetve több helyszínen új padokat helyezett ki a NYÍRVV.