NYÍRVV: a cél, hogy minél szebb, virágosabb legyen a belváros – Diákok is segítettek!

NYÍRVV: a cél, hogy minél szebb, virágosabb legyen a belváros – Diákok is segítettek!
Fotó: Szarka Lajos

Idén hetedik éve vesznek részt a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai a NYÍRVV városszépítő akciójában. A kisiskolások közreműködésével a belvárosba ültettek ki szezonális virágokat. A cél, hogy minél szebb, virágosabb legyen a belvárosunk.

 

A NYÍRVV szakemberei mutatják meg a gyerekeknek, hogyan kell virágot ültetni, mire kell figyelni. A diákoknak nagyon tetszett az ültetés, volt olyan tanuló, aki otthon rendszeresen segít a kerti munkálatokban.

Völgyi Fanni elárulta: „Én már ültettem virágot, szeretem is, nem volt nehéz, mert otthon is sokat szoktam segíteni anyukámnak virágot ültetni."

A Hősök terén, a nemzeti emlékmű melletti virágágyás beültetésénél segítettek a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai. A gyerekek gumikesztyűben ültették el a virágokat, többek között nefelejcset és árvácskát, de a szakemberek már a tulipánhagymákat is kihelyezték. A Petőfi iskola már több éve részt vesz a NYÍRVV városszépítő programjában.

Pucsok Attiláné, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény pedagógusa elmondta: „A környezetórák tananyagára építettük fel ezt a programot és úgy gondoltuk, hogy a NYÍRVV szakemberei nagy segítséget tudnak nyújtani a gyerekek számára, ami által könnyebben el tud mélyülni a tananyag. Hetedik éve működik a program és azért tartjuk fontosnak, hogy a gyerekek minél többen részt vegyenek a környezetük szépítésében, illetve megóvásában. A diákok ezáltal közelebb kerülnek a környezet védelméhez és mindent megtesznek, hogy a Földünk élhető maradjon."

A tanárnő hozzátette, a következő interaktív órája a gyerekeknek egy halboncolás lesz, szintén a NYÍRVV szakembereivel, valamint egyetemi hallgatókkal. A városüzemeltetési kft. közel 50 ezer hagymás virágot, valamint több mint 30 ezer kétnyári dísznövényt ültet el Nyíregyháza közterületein idén. Többek között tulipánok, árvácskák és nefelejcsek varázsolják újra hatalmas virágoskertté városunkat.

Kapcsolódó galéria

Virágültetés az Országzászló téren - 20201012