A nevezés már elérhető, áprilisban érkezik az I. Nyíregyházi Futófesztivál

A nevezés már elérhető, áprilisban érkezik az I. Nyíregyházi Futófesztivál

Az ORHA Művek támogatásával és a Mozaik Med szervezésével érkezik az I. Nyíregyházi Futófesztivál!

Április 18-án, szombaton egy olyan zöld futófesztivál érkezik városunkba, melyre korábban még kevés példa volt hazai szinten!

Mitől lesz zöld a futófesztivál?

Nos elsősorban nincs szórólapozás. Elhagyják az egyszer használatos műanyag pohár, evőeszköz és tányér használatát. Pólót opcionálisan lehet igényelni. A helyszínen nem lesznek kint maradt pólók és feleslegesen kinyomtatott papírok. A rajtszámok újrahasznosíthatóak, a hulladékokat pedig szelektíven gyűjtik. Emellett az összes verseny lebonyolítást segítő eszköz szintén újrahasznosítható lesz. Ha mindez pedig még nem lenne elég, lesznek környezettudatos ajándékok és egyéb meglepetések is!

Cél a zöldverseny!

Hazai porondon az elsők között, Nyíregyházán pedig először került megrendezésre olyan futófesztivál ezáltal, ami megfelel a zöldverseny elveinek. Kiemelt célja a szervezőknek, hogy fejlesszék a résztvevők egészségét és felhívják a környezetvédelem fontosságára a figyelmet.

A tudatos életmód kialakítását javasolt már gyermekkorban elkezdeni, amiben a szülőknek rendkívül meghatározó szerepe van. A Mozaik Med Jótékonysági Futáson, a gyermekkori elhízás megelőzéséért fognak futni.

A jótékonysági célra leadott nevezési díjakat pedig teljes egészében a Jósa András Kórház Gyermekosztályának adományozzák

Lehetünk akár hobbi sportolók, vagy profi atléták, a szervezők egy olyan gyors, látványos pályát jelöltek ki az eseményre, ahol a futófesztivál fő versenyszámának, a félmaratonnak az útvonala Nyíregyháza legfőbb nevezetességeit fogja érinteni.

Ezen kívül a versenyközpontban megtekinthető, hogy egy futóesemény a teljes család számára is lehet akár tartalmas kikapcsolódás. A futófesztivált szakmai kerekasztal beszélgetésekkel és egészségügyi kategóriákkal színesítik majd az egyes távokon.

A rendezvény elnöke Dr. Bana Richárd, a fővédnöke pedig Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Kovács Ferenc lesz!

Nevezés, további részletek és minden további információ ide kattintva elérhető.