Nyíregyházi civil szervezeteket támogathatunk az egyik legnagyobb áruházlánc programjában

Nyíregyházi civil szervezeteket támogathatunk az egyik legnagyobb áruházlánc programjában
Nyíregyházi civil szervezeteket támogathatunk az egyik legnagyobb áruházlánc programjában

Már hetedik alkalommal van rá lehetőségünk, hogy a helyi civil egyesületeknek, alapítványoknak segíthetünk Magyarország egyik legnagyobb áruházláncának programjában 2020. január 20. és február 16. között. A körzetekre osztott játékban Nyíregyházán is három civil kezdeményezés gyűjti a zsetonokat a pénzjutalom elnyerésében.

A pályázat célja és időtartama

Az áruház weboldalán lévő felhívás a következő részleteket írja a programról: az „Ön választ, mi segítünk” pályázati program célja, hogy jótékony célú, helyi közösségi kezdeményezéseket támogasson, amelyekkel a helyi közösségek számára legértékesebb törekvések valósulhatnak meg.

A vásárlók 2020. január 20. és február 16. között minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet és pályázati program mellé.

A támogatás mértéke

Ahogyan azt az áruház weboldaláról megtudtuk: a pályázat végén, az összes áruházi szavazásra bejutott kezdeményezés, maximálisan 183 pályamunka (körzetenként 3-3) részesülhet támogatásban. A támogatást az összes, áruházi szavazásra bejutott kezdeményezés minden körzetben a szavazatszámok függvényében nyerheti el.

A körzetenként egy-egy pályázó által elnyerhető támogatás összege a szavazás kimenetelétől függően a következőképpen alakul: a legtöbb szavazatot kapott pályázó 400.000 Ft-ot, a második legtöbb szavazatot kapott pályázó 200.000 Ft -ot, a körzetben legkevesebb szavazatot kapott pályázó pedig 100.000 Ft -ot nyerhet.

A program keretében idén 183 civil szervezetnek összesen több mint 42 700 000 forintot adományoz az áruház, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. Emellett a független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót további 400 ezer forint különdíjra javasolnak.

A nyíregyházi körzet indulói

A részletekből kiderül, hogy körzetenként 3 indulóra lehet szavazni, Nyíregyházán az Együtt a Családért Kulturális Egyesület, a Talentum Európai Fejlődésért Közhasznú Alapítvány és a Mazsola Egyesület az Egészséges Családokért, akiket támogathatunk.

Fotón az idei nyíregyházi indulók. Fotó: magán

A szavazatokat kizárólag az áruházi kasszáknál, közvetlenül a fizetés után kapott zsetonokkal lehet leadni a zsetongyűjtő pontoknál, városunkban  mind a két áruházban lehetőség van erre.

Együtt a Családért Kulturális Egyesület: Az étek az éltet - Segítsünk EGYÜTT a rászorulókon!

Turóczi Kinga, az egyesület koordinátora a következőket osztotta meg szerkesztőségünkkel:

Egyesületünk idei programjában a rászorulók megsegítését vállalta fel oly formában,  hogy az elnyert támogatási összegből mind több rászoruló, és hajléktalan ember részére szeretnénk élelmiszer adományokat eljuttatni, továbbá egy alkalommal közösségi rendezvénnyel egybekötött ételosztást is tervezünk. Mindezt székhelyünkből kifolyólag elsősorban a Jósavárosban tervezett Az étek az éltet - Segítsünk EGYÜTT a rászorulókon! elnevezést viselő kampány célja az élelmiszerpazarlás csökkentése, valamint a helyi szinten is megjelenő problémára történő figyelemfelhívás. Mindezeken felül a támogatási összeget kiegészítve várjuk az adományokat tartós élelmiszerekre, melyekből szintén csomagok összeállítását, és kiosztását szeretnénk megvalósítani.


Vajon melyik urnába kerül a legtöbb zseton? Fotó: Együtt a Családért Kulturális Egyesület

Azt is megtudtuk, hogy az egyesület munkatársai február 25-26-án kampánynapot tartanak majd, így a Pazonyi úti Tescoban lesznek megtalálhatóak szombaton 10-14 óra között, vasárnap pedig 13-15 óráig. Ezen idő alatt szórólapok és megállítótábla segítségével kívánják felhívni a figyelmet az élelmiszerpazarlásra és arra, hogy a kidobott ételek mások számára akár egy napi étkezést is jelenthetnek. Fiatal önkénteseik pedig mesefigura jelmezekbe bújva szórakoztatják majd a vásárló gyermekeket.

Bővebben tájékozódhatnak az egyesület közösségi oldalán és weboldalán.

Talentum Európai Fejlődésért Közhasznú Alapítvány – Legyél jó, tegyél jót!

Napjainkban számos családot érint közvetve vagy közvetlenül a szenvedélybetegség. Leginkább veszélyeztetettek a fiatalok. Ezért a Talentum Alapítvány saját élmény alapú előadások segítségével kívánja felhívni a figyelmet a következményekre.

 Az oktatási intézményekben megvalósuló prevenciós program során a függőségek veszélyeire igyekszünk rávilágítani, és egészséges életmódra ösztönözzük a fiatalokat.

Munka közben… fotó: Talentum

Az alapítvány intézményvezetője, Dánku-Nagy Bernadett elmondta, hogy ők is tartanak kampány napot: február 1-jén szombaton lesznek kint a nyíregyházi Pazonyi úti Tescoban (10-18ig), ahol információkat nyújtanak a szervezetükről. Totókat, teszteket lehet kitölteni promóciós termékekért, illetve bárki kipróbálhatja a részegszemüveget.

További információkért látogassanak el az alapítvány közösségi vagy weboldalára.

Mazsola Egyesület az Egészséges Családokért: Egészség Olimpia 2020 - Családi Egészségnap szervezése Nyíregyházán

A nyíregyházi székhelyű Mazsola Egyesület az Egészséges Családokért bejegyzett, egyesületi formában 2018-ban jött létre, azonban az egyesület tagjai az ezredforduló óta baráti és szakmai kapcsolatban vannak egymással. Az elmúlt 17 évben nagyon sok szakmai és baráti rendezvényt szerveztünk és valósítottunk meg közösen – olvasható az egyesület weboldalán.


Az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni….Fotó: Mazsola

Interaktív családi egészségnapunkon több száz fő részére nyújtunk ingyenes szűrési lehetőségeket és kínálunk tartalmas közösségi programot. Az érdekes, hasznos ügyességi és sportos feladatok megoldása közben együtt szórakozhat az egész család. A csapatok menetlevelet kapnak, amelybe pecséteket gyűjthetnek a különböző állomásokon, és azokat ajándékokra válthatják. Kísérő rendezvényként véradást is szervezünk.

– olvasható pályázati anyaguk leírása.

Az egyesület kampánynapjáról bővebb információk találhatóak hamarosan a közösségi oldalukon, de a weboldalukat is érdemes látogatni.