Télen is érdemes kilátogatni a Nyíregyházi Állatparkba – Különlegességek most is vannak

Télen is érdemes kilátogatni a Nyíregyházi Állatparkba – Különlegességek most is vannak
Télen is érdemes kilátogatni a Nyíregyházi Állatparkba – Különlegességek most is vannak

Ugyan a téli időjárás a hűvösebb éghajlatot kedvelő állatoknak kedvez, ilyenkor is érdemes kilátogatni a Nyíregyházi Állatparkba.

A jegesmedve, a fehér farkas falka vagy a szibériai tigris család mindennapjai is láthatóak ilyenkor is. A park szubtrópusi és trópusi éghajlatot kedvelői állatainak egy része a külső kifutókban, míg a hőmérsékletre érzékenyebbek a Trópusi házban az Ázsia élővilágát bemutató Zöld Piramisban, valamint a Viktória Házban töltik mindennapjaikat.

Hogy lehet, hogy kedvelik a hideget?

Mivel az állatok jó része más európai kertből érkezett, így hasonló éghajlaton éltek eddig is, ráadásul az alkalmazkodó képességük is kiváló. Így mondhatni, hogy már hozzá vannak szokva a környezethez. Természetesen a fűtött istállók minden érzékenyebb faj rendelkezésére állnak, ahová bármikor visszahúzódhatnak a hideg elől.

A halak és kétéltűek gyakorlatilag semmit nem éreznek meg a hidegből. Ez annak köszönhető, hogy a Zöld Piramis, a Trópusi és Viktória Ház, valamint az Ócenárium légterében és medencéiben mindig állandó a hőmérséklet.

A főemlősök érzékenyebb fajai, mint a világ legkisebb selyemmajmai, vagy a legnagyobb, fán élő emlősök, az orángutánok szintén a tágas belső helyeiken élik napjaikat tavaszig.

A szerencsések fóka-sulit is láthatnak

Az úszólábúak már ilyenkor megkezdik a felkészülést a főszezonra, trénereik segítségével sajátítják el az újabbnál-újabb mutatványokat. A nyári nagy pörgés közben ugyanis nincs idő újabb feladatok betanítására, így a téli időszak pont megfelel a célnak.

A Nyíregyházi Állatpark az év minden napján nyitva van. A téli időszakban reggel 9-től egészen 16 óráig barangolhatjuk be Földünk vadregényes tájait.