Nyerjen belépőt a Nyíregyházi Állatparkba – Interaktív játékkal várják a közösséget

Nyerjen belépőt a Nyíregyházi Állatparkba – Interaktív játékkal várják a közösséget
Fotó: Facebook / Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark kedveskedni szeretne az állatok szerelmeseinek egy interaktív, közösségi játék keretein belül.

A mai napon ugyanis lehetőségünk nyílik belépőt nyerni a városunk csodálatos állatkertjébe, a játékban pedig mindenki egyenlő esélyekkel indul. Ha szeretnénk részt venni a játékban, nincs más teendőnk, mint ide kattintva válaszolni a Nyíregyházi Állatpark közösségi oldalán a feltett találós kérdésre.

 

A feladat egyszerű: ki kell találni, mire is gondoltak az állatkert dolgozói, ehhez természetesen segítséget is adnak, mely az alábbi.

A pingvinek, egészen egyedülálló lények a madarak között. Legszembetűnőbb sajátosságuk feltűnő ruhájuk: a fekete frakk s a fehér mellény. Ezek a mókás állatok, míg a szárazföldön rendkívül esetlenül mozognak, a vízben igazi úszóklasszisok. Repülni nem tudnak, ám szárnyaik mozgékony úszókká alakultak, melyek segítségével kitűnően „ mini torpedóként” mozognak a víz alatt. Úszás közben csak a szárnyaikkal eveznek, úszóhártyás lábuk a kormányzásban segíti mozgásukat. Elegáns öltözékük színösszeállítása sem véletlen, a rejtőzködést szolgálja; A vízben úszó pingvinek felülről nézve sötétek, mint a tengerfenék, alulról viszont fehérek, mint a víztükör. Bár a pingvinek az Antarktisz jellegzetes állatai, nem minden fajuk él ott.
A Nyíregyházi Állatpark lakói, a Humboldt- pingvinek is messze előnyomultak észak felé, s Chile és Peru környékén fordulnak elő a természetben.
Ma világszerte róluk emlékeznek meg...

Ön tudja mire gondoltak? Tegye próbája szerencséjét a hozzászólások között! Érdemes odafigyelni, ugyanis a helyes válaszokat csak a mai napon várják!