„Nyíregyházára költöztem” – Kata a mi városunkban találta meg az Igazi(otthoná)t!

„Nyíregyházára költöztem” – Kata a mi városunkban találta meg az Igazi(otthoná)t!
Kata itt találta meg az Igazit! Fotó: Palkó-Szép Eszter

Napjainkban egyre gyakoribb, hogy az emberek elvándorolnak szülőhelyükről máshová, akár külföldre egy szebb élet reményében: jobb munkára, magasabb fizetésre, színvonalasabb oktatásra vagy éppen csak több napsütésre vágynak. Cikkünkben egy nemrég Nyíregyházára költözött ceglédi hölgyet, Maczinkóné Ring Katát ismerhetjük meg – interjúnkból kiderül, ő hogyan került a városunkba.

Mikor érkeztél Nyíregyházára és mi okból keveredtél ide?

– Két éve költöztem Nyíregyházára, a szerelem hozott ide.

Hogy tetszik, milyennek találod a városunkat?

– Szeretem Nyíregyházát, szerintem nagyon barátságos és élhető város. Korábban Pesten éltem, ami után különösen tudom értékelni Nyíregyháza nyugalmát. Tetszik, hogy nem túl nagy a város, mégis megtalálok benne mindent, amire szükségem van és programokban sincs hiány. A városhoz már most rengeteg szép emlék fűz, hisz, amellett hogy itt találtam meg igazi otthonom, itt mentem férjhez és 2019 októberében itt született meg kislányom, Sára is. 

Az esküvő is Nyíregyházán volt. Fotó: Rudik Dóri

Milyennek találod a helyieket? Sikerült könnyen barátkoznod?

– Az emberek sokkal barátságosabbak, közvetlenebbek itt, mint a fővárosban. Úgy érzem, könnyen be tudtam illeszkedni, szinte az első perctől kezdve otthon éreztem magam.

Mivel foglalkozol és mivel szeretnél foglalkozni a jövőben ?

– Jelenleg itthon vagyok egy 3 hónapos pici babával, így nem dolgozom. A babázás előtt fotózással foglalkoztam saját vállalkozásban Nyíregyházán, valamint szülővárosomban Cegléden és időnként Pesten is. Baba és családi fotókat, illetve portré, glamour és boudoir fotókat készítettem.

Mellékállásban egyéni és csoportos coaching programokat szerveztem és tartottam, amiben fotó terápiás eszközök segítségével, az emberek, elsősorban a nők önismeretének fejlesztését és önbizalom növelését tűztem ki célul.

Katának a lételeme a fotózás! Fotó: Séllei Zsanett

Szeretnék mielőbb visszaállni a munkába, mert az alkotás a lételemem. Az anyaság sok új ötletet és inspirációt hozott az életembe, rengeteg új megvalósításra váró elképzelés van már a fejemben. A fotózás mellett szeretnék Édesanyáknak szóló coaching és fotó terápiás programokat szervezni a jövőben.

A weboldalam jelenleg nem üzemel, de a képeim megtekinthetőek a legnagyobb közösségi oldalon.

Van kedvenc helyed Nyíregyházán?

 Kedvenc helyem Sóstó, különösen a Sóstói erdő, sok szép fotót készítettem már ott. Emellett nagyon szeretem a város központjának hangulatát és a főteret – néhány esküvői fotó is készült itt még szeptemberben – azóta vagyok Maczinkóné Ring Kata. A VIDOR Fesztiválon is voltam már, nagyon tetszett a változatos kínálat, mindig találtunk valamilyen számunkra kedves programot.

 

Köszönjük az interjút és örülünk neki, hogy Te is nyíregyházi lettél! Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk Neked és családodnak!