Nyíregyházán versenyzik a kerékpárosok „krémje” - Várható útlezárások itt!

Nyíregyházán versenyzik a kerékpárosok „krémje” - Várható útlezárások itt!
Mutatjuk a jövő szombati pálya útvonalát és a várható lezárásokat.

Mint ahogyan arról legutóbbi lapszámunkban is beszámoltunk, május 18-án, szombaton a Nyírségi Kerékpárosok Sport Egyesülete gigantikus kerékpárversenyt szervez Nyíregyházán, hivatalos neve: Nyíregyházi Nagydíj Háztömbkörüli Kerékpárverseny – a KOMÉTA Kritérium Liga sorozat futama. Az esemény különlegessége, hogy itt lesz a kétszeres Giro d’Italia-gyõztes, Gilberto Simoni a Giro trófeával, valamint a magyarországi elit klubok legjobbjai is, akik szintén rajthoz állnak majd a szabolcsi megyeszékhelyen. A verseny mérete miatt útlezárásokra kell számítani a belvárosban.

Május 18-án, szombaton 12 órától este 6 óráig nyolc kerékpáros futam rajtol majd el Nyíregyháza belvárosában. A verseny utánpótlás programokkal indul, de 4 órakor két kerékre pattanhatnak az amatőrök – bárki nevezhet, viszont csak versenykerékpárral lehet indulni, illetve a bukósisak használata kötelező –, 5 órától pedig elrajtol az elit futam is, 50 versenyzővel. Itt lesznek a magyarországi kerékpáros klubok legeredményesebb versenyzői, akik már az elitben versenyeznek, de érkezik kontinentális csapat Csehországból, Romániából és akár még Ausztriából, illetve rajthoz állhat a szerb nemzeti válogatott is. A végleges mezőny majd csak május 16-án válik biztossá, ugyanis az utánpótlás és az elit mezőny futamaira addig lehet jelentkezni. Az amatőr futamokra (online május 16-áig a Nyírség Kerékpárosok Sportegyesülete, mint főszervező honlapján, illetve a nyiregyhaza­nagydij­neve­zes2019@gmail.com címen) a helyszínen is lesz lehetőség nevezni május 18-án 10-tõl 11 óráig (nevezési díj nincs).

900 méter hosszú a pálya

A verseny egy 900 méteres zárt körpályán, a belvárosban zajlik majd, ami nagyon látványosnak ígérkezik, hiszen a nézők folyamatosan láthatják és követhetik a verseny folyamát.

– tájékoztatta szerkesztőségünket Solymosi János, az esemény szervezője, a V4-es magyarországi kerékpárversenyek versenyigazgatója.

A rajt és a cél is a Zrínyi Ilona utcán lesz kijelölve, a Zrínyi Ilona utca és az Országzászló tér kereszteződésében. Innen indulnak majd a futamok és érnek vissza – az utolsó 18 órakor.

Forgalomelterelések és lezárások

A futamok a Zrínyi Ilona utca 12. szám elől indulnak, és haladnak tovább a Krúdy Gyula Art Mozi irányába. Érintik a Kálvin teret, a Szent Miklós görögkatolikus templomot, majd a kör a Bethlen Gábor utcánál fordul vissza az Egyház utca irányába, a református templom felé. A körpályán haladva elérnek a Luther házig és onnan fordulnak vissza a Zrínyi Ilona utca 12. számhoz, ahol a cél várja majd őket. A futamok miatt fél 12-tõl este 6 óráig (illetve fél 8-ig) az érintett területeken útlezárások lesznek, forgalomelterelésekre kell számítani. A Gróf Károlyi Ferenc Házasságkötő termet sem lehet majd megközelíteni se a Bercsényi, se a Zrínyi Ilona utca felől. Az esküvőkre készülőket a szervezők arra kérik, hogy a Korzó irányából érkezzenek.

Útlezárások helyszínei és ideje 05. 18-án

Luther utca sarok (K&H)             11.30–18.00

Bercsényi és Egyház utca sarkok              11.30–18.00

Országzászló tér             11.30–19.30

 

Az Országzászló tér, a Zrínyi Ilona utcától a Szarvas utcáig is le lesz zárva este fél 8-ig, ugyanis itt áll fel Magyarország egyetlen VIP kamionja, innen irányítják majd a versenyt, és itt lesz 18.30-tól az eredményhirdetés is. A lezárások a buszok közlekedését is érintik majd, ezekről folyamatosan értesítjük önöket a nyiregyhaza.hu weboldalon.

Parkolásra szombaton kora reggeltől az érintett útszakaszokon szintén nem lesz lehetőség, a szervezők arra kérik a városlakókat, hogy senki ne hagyja ott a gépjárművét péntek éjszaka.