Nyíregyházán lép fel a swing hercege - Régi amerikai karácsonyi hangulat

Nyíregyházán lép fel a swing hercege - Régi amerikai karácsonyi hangulat
Nyíregyházán lép fel a swing hercege - Régi amerikai karácsonyi hangulat

Gájer Bálint – vagy ahogy sokan a The Voice (Magyarország hangja) zenei tehetségkutató műsorból ismerhetik – „a swing hercege” minden embert táncra perdít zenéjével. Várhatóan pedig, nem lesz ez másként december 8-án, advent második vasárnapján Nyíregyházán sem, ahol – Csonka András után – õ lesz a karácsonyi forgatag sztárvendége.

Már megszokhatták a városlakók, hogy minden évben, az adventi időszakban a Kossuth téren felállított színpadon négy vasárnapon és az ezeket felölelő hétközna­pokon színes programkínálat teremt karácsonyváró hangulatot Nyíregyházán. Nem­csak helyi fellépő csoportok, zenekarok, iskolák növendékei kedveskednek adventi műsorral, hanem a gyertyák meggyújtását követően sztárvendégek is szórakoztatják a közönséget. Az elmúlt alkalommal Csonka András koncertezett, de jön még Zoltán Erika (december 15.), Mészáros Árpád Zsolt (december 22.), december 8-án 16.30-tól pedig Gájer Bálint – vele beszélgettünk.

Régi amerikai karácsonyi hangulat

– A december számomra több szempontból is a karácsonyi készülődésről szól, hiszen ilyenkor a műsoraim is átalakulnak, és megtelnek ünnepi dalokkal. Ebben az időszakban csak karácsonyi dalokat énekelek, ráadásul csak magyar nyelven. Nyíregyházán a régi amerikai karácsonyi hangulatot szeretném megidézni. A legnépszerűbb dalokat dolgoztuk fel, elhangzik majd többek között a „Let it snow” és a „White Christmas” is. Ígérhetem, hogy igazi ráhangolódás lesz az ünnepekre. Léptem már fel egyébként korábban is Nyíregyházán, illetve a megye más pontján, de az itteni zenekaros nagykoncertek még váratnak magukra.

Színpadon és családi körben

– Jó korán elkezdtünk hangolódni az ünnepekre, és az ilyenkor megnövekedett számú koncertek miatt pedig sokszor éljük át a karácsony élményét, hiszen már mindenhol áll a karácsonyfa és igazi ünnepi hangulat van az ország számos pontján. Most lesz a karácsonyi nagykoncertünk, de az ünnepek alatt is fellépek még Siófokon, Sopronban és Hévízen is. Ennek ellenére nem maradnak el a családlátogatások sem. A szentestét a párom szüleivel töltjük, de elmegyünk az én szüleimhez is. Még csak ezt követően fogom beszerezni a karácsonyi ajándékokat, ami azonban már megvan, az a fénydekoráció: azokat is kihúzom majd a lakásomban. Bár egyelőre teljesen be vannak táblázva a mindennapok, de nagyon várom a karácsonyt és persze a vasárnapi nyíregyházi koncertet is!