Nyíregyházán házasodik meg a Drága örökösök Józsija - Hajnali fél hatkor volt a lánykérés

Nyíregyházán házasodik meg a Drága örökösök Józsija - Hajnali fél hatkor volt a lánykérés
„Megismerhettem a vidéki élet szépségét”
Nyíregyházán házasodik meg a Drága örökösök Józsija - Hajnali fél hatkor volt a lánykérés
Nyíregyházán házasodik meg a Drága örökösök Józsija - Hajnali fél hatkor volt a lánykérés
Nyíregyházán házasodik meg a Drága örökösök Józsija - Hajnali fél hatkor volt a lánykérés

A sorozatban nem jött össze a lánykérés Ökörapátiban, másodjára sem, a való életben viszont igen: a Drága örökösök Horváth Józsiját alakító Varga Balázs Nyíregyházán ismerte meg szerelmét, itt is történt meg a lánykérés, majd a jegyes fotózás, és szintén a szabolcsi megyeszékhelyen mondják ki a boldogító igent, még idén nyáron.

Kétségtelenül az RTL Klub téli nagy dobása lett a Drága örökösök című televíziós sorozat, amelyben azóta is nyomon követhetjük a Szappanos család cselszövésekkel, taktikázásokkal és fordulatokkal megtűzdelt életét. A történet szerint Kálmán bácsi 612 millió forintot hagyott rájuk, amit akkor kapnak meg, ha egy éven át Ökörapátiban élnek. Az örökösök úgy döntenek, hogy maradnak, a mesés juss utáni harc azonban fenekestül felforgatja az életüket. Az egyik Szappanos sarjba, Mónikába szeret bele a sorozat Józsija, Varga Balázs, aki már sokak számára ismerős lehet. 2011 és 2017 között, 7 évadon keresztül a Móricz Zsigmond Színház színésze volt.

„Megismerhettem a vidéki élet szépségét”

– Nagy megtiszteltetés volt, hogy 6 éven – 7 évadon – keresztül egy patinás színház deszkáit koptathattam Nyíregyházán. Emlékszem, hamar befogadtak a kollégák, sok barátom is lett és egy jó hangulatú munka vehette kezdetét 2011-ben – emlékezett vissza Varga Balázs. – A Tirpákia Tündérkert volt életem első ottani bemutatója, ami ráadásul speciálisan Nyíregyházára és a színházra írott mű volt. Ennek köszönhetően jobban megismerhettem a várost, az itteni embereket, de betekintést nyerhettem a vidéki élet szépségeibe is. Azt szokták mondani, hogy hét évadonként érdemes elgondolkodni a váltáson. Az én életemben ez úgy alakult, hogy pont 2017-ben, – miután megkaptam a Kelet Színésze díjat –, következett be.

Pörgősek a forgatások

Balázs most a népszerű televíziós sorozat, a Drága örökösök egyik meghatározó karakterét, a korábbi polgármester fiát, a jelenleg lovászként dolgozó Józsit alakítja.

– A filmbeli játék már egy teljesen másfajta koncentrációt igényel. Itt nem egy-másfél hónapig próbálom azt, amit utána minden este játszom a színházban. A forgatásokon nincs idő, nincs várakozás, azonnal kell teljesíteni, azonnal kell a topon lenni. Ez a fajta, napi szintű koncentráció nagyon megterhelő volt az elején, de rajta maradtam a lovon, minden értelemben, és nagyon élvezem. Szuper a csapat, szeretem ezt a fajta megterhelést. Ezért dolgoztam, erre vártam, most pedig az álmom beteljesült.

Hajnali fél hatkor volt a lánykérés

– Amikor másodjára kértem meg Szappanos Mónika kezét, és végül jött a visszautasítás, az az egyik kedvenc jelenetem. Ebben egyébként az is durva volt, hogy hajnali fél hatkor vettük fel. Kemény volt, hiszen érzelmileg is oda kellett tennem magam, készültünk is rá sokat. Ez volt ebben az évadban Józsi nagy jelenete. Persze, még ezt kísérték akciójelenetek is, hiszen az eljegyzési gyűrűt két fiatal ellopta tőlem a metróaluljáróban Budapesten, és ezt vissza kellett szereznem.

Minden „beérett” az életében

Balázs azt mondja, minden, amit célként kitűzött a magánéletében és a szakmában, az teljesült. A Drága örökösökben egy olyan profi csapat tagja lehet, ahol nagyon jól érzi magát, ráadásul az általa játszott karakter is közel áll hozzá – egy vagány, de mégis érzékeny srác, akinek fontos a család. Mindezzel párhuzamosan a való életben a szerelmét, Fruzsinát is megtalálta.

– Évekkel ezelőtt a nyíregyházi színházban ismerkedtem meg a párommal, Vránszki Fruzsinával, ezért nem is volt kérdés, hogy abban a városban is kértem meg a kezét. Nagyon jó kapcsolatot ápolok a családjával és õ is az enyémmel. Bár már felköltöztünk együtt Budapestre, de sokat járunk Nyíregyházára. Szinte a második otthonunkként tekintünk a városra. Ott is lesz még idén az esküvőnk.

Bár most egy rövid forgatási szünet volt a Drága örökösökben, a televíziónézők ettől függetlenül minden hétköznap este figyelemmel kísérhetik az ökörapátiak életét. Talán Józsira hamarosan a sorozatban is rátalál a szerelem, addig azonban szervezi az igazi esküvőjét, ezúttal Ökörapáti helyett Nyíregyházán.