Februárban tartják Minya Károly Új szavak III. című könyvének bemutatóját

Februárban tartják Minya Károly Új szavak III. című könyvének bemutatóját

Február 19-én, szerdán, 16 órától tartják a könyv bemutatóját a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

A rohanó világ felgyorsult változásokat is hozott magával. Így pedig nem csoda, hogy az ealmúlt években a korábbiaknál is jóval több új kifejezéssel találkozhatunk akár a mindennapi nyelvhasználat során is, amelyek egy része csak ideig-óráig használatos, mások viszont nemcsak hogy széles körben elterjednek, de hosszú távon is fennmaradnak.

A harmadik rész

Az Új szavak III. szerves folytatása a sorozat első két részének. Ebben a részben 850 új szót ismerhetünk meg értelmezésekkel és példamondatokkal alátámasztva. A könyv folytatja az előző részek összetételének sorait, így például az abban található szavak előtagjával vagy utótagjával már korábban is szerepeltek kifejezések. Így az okos- és az e-előtagú szavak sora tovább bővült.

Minya Károly habitált főiskolai tanár a Nyíregyházi Egyetemen, neves szókincskutató. A TINTA Könyvkiadónál már több monográfiája is megjelent, mint a: Mai magyar nyelvújítás, Rendszerváltás – normaváltás és a Változó szókincsünk.

A vendégeket Tomasovszki Anita könyvtárigazgató köszönti. A TINTA Könyvkiadó újszó-leltárait Kiss Gábor igazgató-főszerkesztő, míg a kötetet Balázs Géza egyetemi tanár mutatja be. A könyvbemutató moderátora Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió és a Nyíregyházi Napló főszerkesztője.