Úttestre dőlt egy fa, korom izzott egy kéményben, konyhában csaptak fel a lángok

Úttestre dőlt egy fa, korom izzott egy kéményben, konyhában csaptak fel a lángok
Fotó: Illusztráció

Katasztrófavédelmi összefoglaló az elmúlt nap történéseiből.

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyházán, az Orosi úton csütörtökön, a járművek akadályozták a forgalmat. A balesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, akik megszüntették a közúti akadályt.

Úttestre dőlt egy fa

Az úttestre dőlt és akadályozta a forgalmat egy fa a 38-as számú főúton Nyírteleknél csütörtökön. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt.

Mezőgazdasági kisgépek égtek egy garázsban Nyírmihálydiban, a Debreceni úton csütörtökön. A tűzesethez a debreceni hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltókat riasztották, a lángokat egy vízsugárral fékezték meg.

Lerakódott korom izzott egy kéményben

Lakóház kéményében izzott a lerakódott korom Nyíregyházán, a Virágfürt utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó részeket.

Lesodródott az útról és fának hajtott egy személygépkocsi a Terem és Vállaj közötti úton. A nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a gépkocsiból egy embert kiemeltek és átadták a mentőknek.

Konyhában csaptak fel a lángok

A konyhában csaptak fel a lángok Nyíregyházán, a Takács utcában csütörtök este. Az ott lévő berendezési tárgyak és a konyhaszekrény égett, izzott. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos az épületből a közműveket kizárta, a beavatkozók teljes légzésvédelem mellett egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták az épület padlását és egyéb helyiségeit. A konyha födémszerkezetét kéziszerszámok segítségével megbontották és az izzó részeket eltávolították. A tűzeset miatt két ember rokonoknál került elhelyezésre.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság