Fontos dolgok és információk, amikre érdemes figyelni a diákmunkák vállalása során

Fontos dolgok és információk, amikre érdemes figyelni a diákmunkák vállalása során
Fotó: Illusztráció

Minden diák életében eljön az a pont, ahol szeretné saját magának megkeresni a pénzt a különböző célok teljesítéséhez. Ehhez pedig fontos tudniuk, hogy milyen formában is dolgozhatnak és mikre érdemes odafigyelniük.

Két lehetőség van

Aktív tanulmányok mellett kétféle módon vállalhatnak a diákok munkát. A legkedveltebb és legjövedelmezőbb opció, amikor iskolaszövetkezeten keresztül dolgoznak, kevésbé kedvező, de a céljuknak szintén megfelelő, ha munkaszerződés alapján.

Iskolaszövetkezeti részletek

Ha az iskolaszövetkezetek mellett döntenek, ebben az esetben a bérüket egyedül az SZJA, tehát a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége terheli. Ennek a mértéke 15%. Nappali tagozatos hallgatói jogviszonyukból adódóan egészségügyi szolgáltatásra jogosultak, így TB-t nem kell hogy fizessen utánuk a munkáltató, továbbá nyugdíjjárulékot sem vonnak le ebben az esetben.

Nem túl gyakori, de azért előfordul

A másik választás, ha munkaszerződés alapján dolgoznak. Ilyenkor a munkáltató a fizetés 8,5 százalékának megfelelő egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci járulékot, továbbá 10 százalék nyugdíjjárulékot fizet. Ezt a munkaviszonyt azonban a majdani nyugdíjszámításnál is figyelembe tudják venni, az iskolaszövetkezetekkel ellentétben.

Szabályok, lehetőségek és kötelezettségek

Természetesen minden kapcsolat alapja a bizalom, így érdemes arra törekedni, hogy megbízható diákszövetkezetet válasszanak. A regisztráció során töltsenek ki minden a munkához szükséges dokumentumot, és kérjenek belőle saját példányt is. Kérdezzék meg, hogy mennyit fognak levonni az első alkalommal a fizetésükből, mint tagsági díj. Végezetül, ha minden megvan, köztük a megfelelő munka is, vezessék pontosan a jelenléti ívet, hisz ez adja a bérelszámolás alapját.

Fontos, hogy a választott munkahelyen mindig munkára képes állapotban és mindig pontosan jelenjenek meg. Hisz senkinek nem érdeke, ha a diák megbízhatatlannak tűnik a munkáltató szemében. Ha valami miatt mégsem tud valaki aznap dolgozni, akkor azt időben jelezzék a kapcsolattartó felé, ekkor azonban fizetés nem jár az adott napra. Diákszövetkezetnél ugyanis nincs fizetett szabadság, táppénz, vagy fizetett betegállomány.

Bérkifizetés

Érdemes figyelni arra is, hogy a béreteket a szerződésben feltüntetett időpontig megkapják. A diákok jogosultak a minimálbérre vagy – középfokú iskolai végzettséget vagy középfokú szakképzettséget igénylő munkakör esetén a garantált bérminimumra. Az előbbi óránként bruttó 857, míg az utóbbi bruttó 1121 forint. Ha bármilyen probléma van a bérkifizetés során, ezt is a kapcsolattartónak tudják jelezni.

Ha esetleg jogszabálysértés történik, azt az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőséghez, a munkaügyi bírósághoz lehet fordulni jogorvoslatért.

Nyíregyházán is számos lehetőség várja a diákokat

Csak a tavalyi adatokból kiindulva a Nyíregyházi Önkormányzat közel 500 diák számára biztosított munkalehetőséget júliusban és augusztusban, napi 6 órás munkarendben. A program célja, hogy a fiatalok megismerjék a munka világát, másrészt pedig senkinek nem árt egy kis plusz zsebpénz. Erről további részleteket egy korábbi cikkünkben, ide kattintva olvashatnak.

Munkák egyébként nem csak nyáron vannak, a diákmunkák széles választéka egész évben elérhető városunkban is. Az órabérek a legtöbb helyen megegyeznek, de azért nem árt nyitott szemmel járni, és lecsapni a kedvezőbb ajánlatra. Az erről szóló korábbi, részletes cikkünket ide kattintva olvashatják el.

A diákok már 16 éves koruktól vállalhatnak diákmunkát, ami bizonyos cégeknél, mint elvárás, lehet akár a betöltött 18. életév is. Telekommunikációs cégektől kezdve, fürdőkben, gyári, gyakornoki és irodai munkák közül is válogathatnak az érdeklődő diákok.

A legutóbbi évek közkedveltje a diákok körében az irodai munka, hiszen a munkakörnyezet kényelme és rugalmassága általában kedvező számukra, és ez hamar elnyeri tetszésüket is.