Nyári szünetre ment a Televonat is - Több mint négyezren utaztak vele

Nyári szünetre ment a Televonat is - Több mint négyezren utaztak vele
Nyári szünetre ment a Televonat is

Tavaly szeptember 30-ától idén június 10-éig vasárnaponként a délutáni csúcsidőszakban új szolgáltatást alkalmazott a MÁV-START a Nyíregyházáról a fővárosba tartó utasok számára. A TELEVONAT a Nyugati pályaudvarig csak három helyen állt meg, és Nyíregyházáról egy jegy 2490 forintba került. A nyári szünetre azonban szabadságra ment a TELEVONAT, a tervek között szerepel, hogy a vasúttárság további vonalakon is bevezeti majd a jövőben.

A vasárnap délutáni csúcsidőszakban Nyíregyházáról Budapestre a járatok közel 100 százalékos kihasználtsággal, vonatonként nemegyszer csaknem 700 fővel közlekedtek, ezért volt szükség tavaly az új alternatív rendszer bevezetésére. A különleges mentesítő járat be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a MÁV közleményéből kiderül, hogy 2018. szeptember végétől 2019 júniusáig 35 Televonat közlekedett 9794 utassal, 66 százalékos kihasználtsággal. Az eltelt mintegy háromnegyed év alatt ebből Nyíregyházáról a fővárosba körülbelül 4400-an utaztak.

További vonalakon is

 

A megközelítőleg azonos idősávban közlekedő InterCity-k vizsgált járatain utazók száma összességében 2 százalékkal csökkent, ugyanakkor a Televonatot választó 9794 utast hozzászámítva a vizsgált időszakban és viszonylatokon utazók száma együttesen 32 százalékkal nőtt, azaz más közlekedési módról sikerült utasokat vonzani a modern FLIRT motorvonatból összeállított Televonatokra. A tervek között szerepel, hogy a Televonat-rendszert a vasúttárság további vonalakon is bevezeti a jövőben. Ennek a vizsgálata jelenleg folyamatban van

- olvasható a közleményben.