Népszerű szakma az ingatlanos – Emelkednek vagy csökkennek a piaci árak? Megkérdeztük!

Népszerű szakma az ingatlanos – Emelkednek vagy csökkennek a piaci árak? Megkérdeztük!

A hétfői Magyar Hírlap információi szerint egyre felkapottabbak az ingatlannal foglalkozó karrierpályák. Ebben természetesen az átlag feletti kereseti lehetőség is fontos szerepet játszik.

A szakma népszerűsége a piac fejlődésével és bővülésével párhuzamosan nőtt. Előny ezen a területen, hogy a fiatalok és az idősek egyaránt megtalálhatják számításukat.

– nyilatkozta Benedik Károly, a Duna House marketing- és PR-vezetője.

Kortól és nemtől függetlenül vannak kiváló szakmabeliek

Egy több mint ezer fős mintán vizsgálták 2018-ban a szakma legfontosabb ismérveit. A legfiatalabb dolgozó alig múlt 20 esztendős, míg a legidősebb már betöltötte a 73. életévét is. Az áltagkor 44 év. A cég hálózatában a legsikeresebb értékesítők a 40 év feletti nők és a 30 körüli férfiak.

Mi a helyzet az árakkal?

Egy nyíregyházi ingatlanirodát is megkérdeztünk a piac alakulásáról, illetve arról is, hogy ők mit várnak az idei esztendőtől. Megkeresésünkre elmondták, hogy ugyan a piac kezd a túlkínálat felé haladni, ellenben az árak már stagnálnak, sőt, sok esetben már csökkentek is.

A piaci mutató azonban nem mérhető hónapokban, mindig hosszú távon kell az árakat vizsgálni, ugyanis az elmúlt 5 évben szinte csak emelkedtek az árak az ország egész területén, úgy városunkban is. Az esés, avagy az árak csökkenése azonban mindig gyorsabb és drasztikusabb. Ebből pedig úgy következtetnek, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben vagy maradnak az árak, vagy pedig csökkenni fognak továbbra is.