Népszerű a Kis Vakond Tábor – Idén már 28. alkalommal várja a nyíregyházi diákokat

Népszerű a Kis Vakond Tábor – Idén már 28. alkalommal várja a nyíregyházi diákokat
Fotók: Szarka Lajos

A Kis Vakond Gyermektábor az idei évben már 28. alkalommal várja a nyíregyházi diákokat. Idén 7 turnusra lehet jelentkezni, egy alkalommal egyszerre 60 gyermek vehet részt a táborban. A nyíregyházi önkormányzatnak köszönhetően a szülőknek csak a napi háromszori étkezésért kell fizetni, amelynek az összege mindössze 3000 forint.

A hagyományos programokon túl idén már táncos foglalkozással is bővült a Kis Vakond Gyermektábor kínálata. Hetek óta elkezdődött a nyári szünet, a gyerekek kikapcsolódnak és tanulnak gyermektáborokban. A Kis Vakondban a diákok nagy része alsó tagozatos, de vannak olyan tanulók is, akik annyira megkedvelték a tábort, hogy még felsősként is rendszeresen visszajárnak.

Tomori Lili elmondta: Most megyek hetedikbe és már öt éve járok ebbe a táborba. Én minden évben nagyon várom a programokat. Voltunk például cukrászdában is, és van csocsó és léghoki bajnokság is. Minden évben nagyon várom.

Az idei évben a Kis Vakond már a 28. évét kezdte, ezen a nyáron csökkentett létszámmal 7 turnusban várják a gyerekeket. Egy turnus alatt négy csoportban egyszerre 60 főt fogadnak. A napközis táborba már reggel hét órától lehet vinni a gyerekeket, a felügyelet délután öt óráig tart. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és jól szórakozzanak a folyamatosan váltakozó, tematikus programokon.

Vasváry Zoltán a Kis Vakond Gyermektábor táborvezetője hozzátette: A már jól megszokott tradicionális szabadtéri programokkal várjuk a gyerekeket 5000 négyzetméteren. Idén öt féle csoportot határoztunk meg.  Az egyik a sportszelet tábor, ami a legnépszerűbb.

A sportversenyeken kívül a gyerekek nagy kedvence a táborban a vízharc, illetve szeretik a kézműves foglalkozásokat, a színjátszó kört és a homokvárépítő versenyt is. A nyíregyházi önkormányzat idén is nagy gondot fordít a nyári táborokra. Az önkormányzati táborok ingyenesek, magas színvonalon és maximális odafigyelés mellett működnek. Egy gyermek részére az első héten csak a napi háromszori étkezésért kell fizetni, ennek az összege mindössze 3000 forint egy hétre, illetve ha valaki több turnusban szeretne részt venni, neki önköltségesen 17.000 forintba kerül egy hét. Vasváry Zoltán hozzátette, ebben az évben az az önkormányzati tábor mellett saját szervezésű táborba is várják a gyerekeket.

A Kis Vakond Gyermektáborba még lehet jelentkezni.

Kapcsolódó galéria

Kisvakond nyári tábor 2020