Napokon belül beköszönthet a forró nyár – A Dávid naptár ezt is megjósolta

Napokon belül beköszönthet a forró nyár – A Dávid naptár ezt is megjósolta
Volt májusban minden: hó, eső, napsütés, szél

Kétségtelen, manapság szinte kétnaponta változik az időjárás Magyarországon. Míg egyik nap kabátban indulunk el dolgozni, másnap már pólóban és szoknyában is melegünk van. A Dávid naptár ezt is megjósolta…

Dávid Mihály nyíregyházi vízépítő mérnöknek, az ország legismertebb magánmeteorológusának idén már a 47. naptárja készült el, ami az egész éves időjárás-előrejelzést tartalmazza. Ő nem 10–14 napnál, hanem egy teljes évnél tervez előrébb: módszerének lényege ugyanis, hogy a  Hold  járásával hozza kapcsolatba az  időjárás-változást. Minden évben készítünk vele interjút és kifaggatjuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk. Aztán csak várunk, hogy kiderüljön, jóslása mennyire jövedelmező. Úgy tűnik, idén eddig pontról pontra beteljesülni látszik.

Változékony időjárás

Dávid Mihály ezekre a napokra esőt és hideget jósolt, de azt mondja, hogy május végén már igazi tavaszias időjárásban lehet majd részünk, június elején pedig megérkezik a nyár. Viszont minden hónapban lesznek nagyon meleg és nagyon hideg időszakok. Júniusban a hónap első és utolsó harmada melegnek ígérkezik, a közepe viszont hidegnek.  A legmelegebb napokra június és augusztus első, valamint utolsó harmadában kell számítani.