Napközi Erzsébet-tábor – A Szafi Ház a nyári szünet végéig várja a gyerekeket

Napközi Erzsébet-tábor – A Szafi Ház a nyári szünet végéig várja a gyerekeket
Fotó: Trifonov Éva

9 turnusban, mintegy 250 nyíregyházi tanuló részére biztosítanak hasznos elfoglaltságot a nyíregyházi Szafi Házban. A tematikus tábor magas színvonalon és maximális odafigyelés mellett működik. A Napközi Erzsébet-tábor nagy könnyebbséget jelent a családoknak, mert egy hét mindössze 500 forintba kerül gyermekenként.

 

Egy nagyon szépen felújított épület kertjében, egy saját készítésű tortát díszítettek a Napközi Erzsébet-tábor résztvevői a Szafi Házban. A tábor június 29-én indult kezdetben 20 résztvevővel, de a nagy érdeklődésre való tekintettel július 20-tól már dupla létszámú csoportokat kellett indítani. Egy napjáról mesél Kertész Noémi, aki először vesz részt a táborban, és ő minden reggel 7 órakor elsőként érkezik. Napközben barátaival egész nap együtt sütnek és játszanak.

Kertész Noémi egy napját mesélte el: „Ugrálóváraztunk, játszóházban is voltunk, illetve van egy gamer terem, ami mindenki nagy kedvence. A tízórai, ebéd és uzsonna is nagyon finom. Nekem nagyon tetszett ez a tábor.”

9 turnusban mintegy 250 tanuló vesz részt a táborban

A Szafi Házat működtető Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület az idei évben sikeresen pályázott az Erzsébet Alapítványhoz. Idén 9 turnusban mintegy 250 tanuló részére biztosítanak folyamatosan váltakozó, tematikus, hasznos elfoglaltságot a nyári szünetben. Nagyon felkapott többek között a gamer és a Nagymama kedvence tematikus hét is. A szórakoztató programok mellett a pandémiás helyzet miatt, a virológiai előadás az egyik kötelező eleme a tábornak. Barkaszi Judit, az egyesület elnöke elmondta, hogy a nyári szünet után, szeptembertől is várják az érdeklődőket.

Barkaszi Judit elnök, Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület: „Mindenképpen szeretnénk folytatni. Az egyesület tevékenységét két nagy csoportra kell osztani, az egyik a tanidőn kívüli hasznos idő eltöltése, a másik pedig a tanítási időszakban történő foglalkozások. Folyamatos nyitva tartással készülünk reggel 7 órától este 20 óráig. Ebben az időszakban nagyon sok foglalkozást fogunk ajánlani a nyíregyháziaknak.”

Még lehet jelentkezni

A Napközi Erzsébet-tábor a nyíregyházi Szafi Házban nagyon sikeres, mert szinte másfél nap alatt beteltek a helyek és augusztus végéig folyamatosan várják 6 éves kortól a helyi tanulókat. A Szafi Házba összesen 250 gyermek nyári táborozását sikerült megoldani az elnyert támogatással. Mivel a kedvezményes helyek nagyon hamar elfogytak, ezért korlátozott számban még a saját szervezésű táborba is várják a gyerekeket a tanévkezdésig.

Kapcsolódó galéria

Erzsébet-tábor Nyíregyháza belvárosában