„Nagyon nagy harcos vagy!” – Dorci kemény küzdelmet vívott az Exatlon döntőjében is!

„Nagyon nagy harcos vagy!” – Dorci kemény küzdelmet vívott az Exatlon döntőjében is!
Fotó: TV2

Idén januárban a Nyíregyházi Sportcentrum a közösségi oldalán osztotta meg a hírt: az Exatlon történetének legfiatalabb versenyzőjeként a nyíregyházi Pap Dorkának is szurkolhatunk esténként a TV2-n! A játék nemrég véget ért, a fiatal sportoló pedig a két legjobb női játékos egyike lett!

Az Exatlon női vonalának utolsó összecsapása dr. Busa Gabriella és Pap Dorci között zajlott, akik a döntő napjáig összesen 88 alkalommal küzdöttek meg egymással. A bajnoki trófea 15 millió forint nyereménnyel is járt, ami egy erős küzdelem után végül a Gabié lett.

A sport mind a két döntős életében nagy szerepet tölt be

A 18 éves, fiatal röplabdázó a Nyíregyházi Sportcentrum U21-es csapatának liberójátékosa és a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tanulója. Dorci a Kihívók csapatát erősítette, és ahogy a bemutatkozó kisfilmjében korábban elmondta: a röplabda tanította meg a csapatmunkára, az együttműködésre, és fiatal kora ellenére úgy érzi, hogy fel tudja venni a versenyt az idősebbekkel.

Fotó: TV2

A nyereményért a 31 éves, nyomozóként dolgozó dr. Busa Gabriellával kellett harcba szállnia. A háromszoros kick-box világbajnok szegedi rendőr tavaly novemberben vonult vissza imádott sportágától.

Fej-fej mellett a döntőben!

Az 5 hónap alatt a nézők is megbizonyosodhattak arról, hogy a döntős hölgyek milyen erős fizikai képességekkel rendelkeznek. Dorci kitartása pedig egy felnőtt ember számára is példa lehetne!

„Hasonló képességűek vagyunk, a játék eleje óta nagyokat játszunk!” – nyilatkozta, és ez az utolsó játéknapon is így volt, hiszen szinte fej-fej mellett küzdöttek egymással a hölgyek.

Fotó: TV2

A döntőben a fiatal sportoló a kameráknak elárulta, hogy nem a pénznyereményért jelentkezett a műsorba, hanem azért, hogy minél tovább bent maradjon a játékban – ez sikerült is, hiszen az első naptól az utolsóig ott volt!

„Sokkal rosszabb volt így, hogy mi választottunk pályát és ügyességit!”

A verseny végső napján úgy tűnt, hogy Dorci gyorsabb és kevésbé fáradékonyabb, mint ellenfele, az ügyességi játékok mégis többször Gabi javára dőltek. A nyíregyházi lány mentségére legyen szólva: nincs még annyi (élet)tapasztalata, mint a rendőrnek, és hát valljuk be: egy világbajnokkal küzdeni bizony nem könnyű feladat!

„Nagyon szerettem volna, hogy a családom büszke legyen rám, ezért hajtottam végig!” – árulta el legutóbbi videójában a fiatal gimnazista.

Egy exkluzív videóban pedig a 108 napos dominikai ottlét legszebb pillanatairól, illetve a döntő izgalmairól is mesélt.

A végeredményről pedig úgy vallott: „Nem élem meg kudarcként, nem vagyok csalódott, sem szomorú... megéreztem, hogy Gabival döntőzök és ez így is lett, de megérdemelten győzött!”

Gratulálunk a játékban nyújtott teljesítményéhez és további sok sikert kívánunk neki a továbbiakhoz!