Milliós adomány a kórház nyíregyházi és fehérgyarmati koraszülött osztályának

Milliós adomány a kórház nyíregyházi és fehérgyarmati koraszülött osztályának
Fotó: Szarka Lajos

Egymillió forint értékű ápolási termékeket kapott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi és fehérgyarmati koraszülött osztálya. A felajánlás az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet keretein belül érkezett az egészségügyi intézménybe. 

Csütörtökön a Jósa András Oktatókórház intenzív koraszülött osztálya is átvehette az Alapítvány az Alapítványokért felajánlásában az úgynevezett koraszülött babafészek csomagot, több mint 1 millió forint értékben. Az alapítvány plüss figurákat gyűjtött és azokat tovább értékesítette. Az így befolyt összegből és gyűjtésekből 5 millió forintot gyűjtött össze csak a járvány idején az összesen 12 kórház 12 millió forintos ajándékára. A magyar innovációt Nyilka Ildikó tervei ötlete és tervei alapján Boldog Róbert és a Happys Kft. gyártotta.  A babafészek készítője azonnal a nemes ügy mellé állt, miután a Plüss kommandó koraszülött hadművelet megkereste őt.

Boldog Róbert elmondta:

„Egy véletlen vagy mondhatjuk úgy is, isteni gondviselés kapcsán találkoztam Ildikóval. Miután kiderült, hogy a célunk közös, így közös útra is léptünk. Ildikó terveit megvalósítottuk. Mi tervezzük és gyártjuk le azokat, amik az inkubátorba kerülnek és érzelmileg segítik a gyermekek fejlődését.”

A Plüss kommandó koraszülött hadművelet felajánlásának köszönhetően 7 terméket tettek egy koraszülött babafészekbe. Többek között ultrahangozható sapkákat, plüss ölelő kezeket, babatámasztókat és babasálakat. Nyilka Ildikó kuratóriumi elnök úgy nyilatkozott, saját tapasztalatai miatt indította el a kezdeményezést.

Nyilka Ildikó az Alapítvány az Alapítványokért kuratórium elnöke elmesélte:

„Az ötlet tavaly született meg a lányom születésnapján. A lányom 1 kilogramm 27 dekagrammal, 26 hétre, 26 évvel ezelőtt született, ikerterhességből. Ma lenne egy 26 éves fiam is. Ezért indítottam a plüss kommandó kezdeményezést.”

Dr. Dicső Ferenc elmondta, a koraszülött babák egy-másfél hónaptól akár 3 hónapot is tölthetnek a koraszülött osztályon, ezért nagyon fontos, hogy komfortérzetet tudjanak biztosítani a babák számára.

Dr. Dicső Ferenc, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa hozzátette azt is:

„Nagyon nagy örömmel töltött el bennünket, amikor megkaptuk a hírt, hogy ápolási terméketek biztosít az alapítvány a koraszülött babák számára. Akár olyan eszközöket is, melyeket az inkubátorba tudunk elhelyezni, és ezekkel az eszközökkel nagy mértékben tudjuk javítani a koraszülött babák komfortérzetét.”

A magyar innovációt az ország összes koraszülött osztályára szeretnék eljuttatni, ezért az alapítvány folyamatosan várja a felajánlásokat.

Kapcsolódó galéria

Plüss kommandó a Jósa András Oktatókórházban