Micsoda? Palackos koviubi télire? - Mindenképpen próbálja ki!

Micsoda? Palackos koviubi télire? - Mindenképpen próbálja ki!
Micsoda? Palackos koviubi télire?

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíthető savanyúság a „nyári” kovászos uborka. Bár az alapja az uborka mellett a kenyér és a napsütés, van ennek egy modernizált változata is, mutatjuk! Ehhez pedig nem kell befőttesüveg, helyette használhatunk PET- palackot is.

 

Hozzávalók:

  • 2 vagy 2,5 literes flakon
  • uborka
  • víz

 

Elkészítése:

  1. Mossuk meg az uborkákat, majd vékony szeletekre vágjuk össze
  2. Tömjük meg vele a flakont (ízlés szerint tehetünk az aljára kaprot is)
  3. Öntsük fel hideg vízzel az egészet
  4. Egy liter vízhez 1 kanál sót használjunk
  5. A megtömött és lezárt palackot tegyük hűvös helyre. Kb. 3 hónap kell neki, hogy megérjen, akkor fogyasztható.