Menő menza a Móricz iskolában – Tankertet és tankonyhát is kialakítottak
A program megvalósítása során összeállítottak és kiadtak egy receptkönyvet, folyamatos volt az egyéni és csoportos dietetikai tanácsadás, szűrés, kis- és nagycsoportokban tartották a szemléletformáló rendezvényeket

A Menő menza projekt zárórendezvényét tartották a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében. A program célja az volt, hogy az iskolába járó gyermekek és családjaik, korosztálytól, nemtől, társadalmi helyzettől, egészségi állapottól, adott esetben fogyatékosságtól függetlenül megismerkedjenek az egészséges életvitellel, életvezetéssel.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye 2018. februárjában indította a Széchenyi 2020 program keretében a Menő menzák az iskolákban elnevezésű pályázatát, amely április végéig tart. A program célja a szemléletformálás, az egészséges életmód kialakításához nélkülözhetetlen kulcskompetenciák fejlesztése volt, hogy ezek hosszútávon hozzájáruljanak az egészséges életmód kialakításához, az egyéni életminőség javításához. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Ulrich Attila alpolgármester is. Hangsúlyozta, a tanulók olyan ismeretanyagot kaptak, amelyek az egészséges táplálkozásra, az egészséges környezetre, az egészséges nevelésre is felhívta a figyelmet. A mai világban nagyon fontos, hogy a fiatalok ne csak chipseken és édességeken nőjenek fel, hanem egyenek táplálékban gazdag rostos ételeket, gyümölcsöket. 

Tankertet és tankonyhát is kialakítottak

A program megvalósítása során összeállítottak és kiadtak egy receptkönyvet, folyamatos volt az egyéni és csoportos dietetikai tanácsadás, szűrés, kis- és nagycsoportokban tartották a szemléletformáló rendezvényeket. Ezek mellett kialakítottak egy tankonyhát és tankertet, amelyeket naponta használtak a diákok és pedagógusok bevonásával. Horváthné Reményi Lívia tagintézmény vezető-helyettes elmondta, ez egy olyan nagyszerű projekt volt, amelyben sok kézzelfogható dolgot kaptak. A tankertben meg tudták termelni a tankonyhában felhasznált élelmiszereket. A gyerekek imádták az ételek elkészítését. Emellett folyamatosan kaptak gyümölcsöket, négy ívó kút készült, projektorokat, interaktív táblákat vásároltak, amelyek szolgálják az iskola oktatási színvonalának emelését.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye a Menő menza a kertvárosi iskolában című projektet 18 és fél millió forintos pályázati összegből, 100 százalékos támogatással valósította meg.

Kapcsolódó galéria

Menő menza a Kertvárosban