Megvannak a Zoo-suli turnusainak időpontjai – Lehet jelentkezni oktatónak is!

Megvannak a Zoo-suli turnusainak időpontjai – Lehet jelentkezni oktatónak is!
Itt a tavasz, folyamatosan enyhül az idő, ez pedig azt jelenti, hogy már csak három hónap, és beköszönt a nyár.

A város tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. fenntartásában működő  szigligeti gyerektáborba elindult a jelentkezés, a napközis táborokba pedig áprilistól lesz erre lehetőség. Jó tudni azonban, hogy már a Zoo-Suli turnusainak időpontjai is nyilvánosak. Ezekre májustól várják a jelentkezéseket. (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 14-ei számában.)

Nemcsak egy igazán különleges környezetben, hanem nem mindennapi órarenddel is várják a gyerekeket a Zoo-Suliban, ahol a matematika, az irodalom, a földrajz és a testnevelés helyett olyan órákon vehetnek részt a „tanulók”, mint a Majmozoo, az Andokozoo vagy éppen az Afrikázoo. A Nyíregyházi Állatpark nyári táborában a diákok szakképzett pedagógusok és főiskolai hallgatók vezetésével ismerhetik meg testközelből az élővilágot. Bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé, s megismerkedhetnek Földünk állatvilágával. 

2019-es turnusok időpontjai:

június 17–21.

június 24–28.

július 1–5.

július 8–12.

Jelentkezni május 2-ától lehet majd a +36-42/479-702-es telefonszámon, vagy személyesen az állatpark igazgatóságán.

Húszfős csoportokban

A heti turnusokban, mely 8.00–16.00 között hétfőtől péntekig tartanak, 10 programban vesznek részt a gyerekek, 20 fős csoportokban.

Állati élmény oktatni is

A Zoo-Suli nemcsak általános iskolásoknak megfelelő alkalom arra, hogy állati élményekkel gazdagodjanak, hanem a pedagógia szakos hallgatóknak is, akik oktatóként részt vehetnek a programban.

– hangsúlyozta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark osztályvezetője.

Általában a Nyíregyházi és a Debreceni Egyetemről érkeznek hozzánk pedagógia szakos hallgatók, akik komoly szűrésen esnek át. Márciusban tartjuk nekik a castingot, melyen felmérjük a tudásukat, majd áprilistól – a kiválasztott hallgatók – az állatpark erdei iskola programjában hospitálnak. Ezt követően júniustól már élesben tartják az órákat. Még mindig lehet jelentkezni oktatónak a Zoo-Suliba, ehhez annyit kérünk, hogy a jelentkezők az education@sostozoo e-mail-címre küldjenek el egy bemutatko­zólevelet. Bár kőkemény munka folyik itt, de állati élményekkel gazdagodhatnak a hallgatók is, sőt, arra is van példa, hogy a későbbiekben pont itt, a Nyíregyházi Állatparkban álljanak munkába.