Megnyitott a VMKK – Pénteken térzenei koncerttel készül a Váci Mihály Kulturális Központ

Megnyitott a VMKK – Pénteken térzenei koncerttel készül a Váci Mihály Kulturális Központ

A veszélyhelyzet feloldásával június 22-én, hétfőn újra kinyitott a Váci Mihály Kulturális Központ és folyamatosan költözik vissza az élet valamennyi tagintézményébe. Természetesen az intézményben is ügyelnek arra, hogy betartsák a hatályos egészségügyi és biztonsági előírásokat.

Az Agórában a karantén ideje alatt is igyekeztek színes programokat szervezni, annyi különbséggel, hogy a digitális térben várták az érdeklődőket. Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta, már folyamatosan készülnek a nyári programokra, szervezik a kiállításokat, és az elmaradt előadásokat is szeretnék pótolni. Az új időpontokra pedig automatikusan érvényesek lesznek a korábban már megváltott jegyek.

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta: „Egy nagyon jó hírt is bejelenthetek, a nyitás után rögtön elkezdtük szervezni az elmaradt előadásainkat a Lehozzuk Önnek a Csillagokat programsorozatból. A nagy sikerre való tekintettel visszahoztuk a Cserháti Zsuzsa és Máté Péter Emlékestet. Már be tudom jelenteni, július 18-án pótoljuk ezt az elmaradt előadást. Már a Rózsavölgyi Szalonnal is tárgyalunk A valami csajok c. előadásról, ami biztos, hogy augusztusban lesz látható. Illetve a filmrajongóknak is van egy örömhírem. Szombat, vasárnap elindul a Krúdy Gyula Art Mozi 3-3 filmmel. Majd július másodikától pedig már folyamatosan a megszokottakkal folytatódnak a vetítések.”

Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport

Egy 30 perces térzenével örvendezteti meg az érdeklődőket a Váci Mihály Kulturális Központ a nyitás alkalmával pénteken. A koncerten fellép a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoportja. A felkészülés nem volt könnyű, mert a zenészek a pandémia miatt szinte három hónapig nem tudtak közös próbákat tartani. Ezért is inkább közkedvelt nyári slágerekből állították össze a térzenei koncertet.

Suszter Csaba, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar együttesvezetője hozzátette: „Pénteken délután 16 óra 30-tól lesz a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren. A koncerten fellép a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és a Tűzmadarak Majorette Csoport csoportja. Jellegzetesen szabad térre való zenét fogunk játszani, mazsorettprodukciókkal. Örülünk, hogy kiszabadulhattunk a szabadba.”

A Váci Mihály Kulturális Központ mellett természetesen az összes tagintézménye megnyithatta kapuit és beindult mindenhol a munka. Többek között táborokat szerveznek és kiállításokra is készülnek.