Megkezdte a tavaszi előkészítő munkálatokat a NYÍRVV a város több pontján is

Megkezdte a tavaszi előkészítő munkálatokat a NYÍRVV a város több pontján is
Fotó: Facebook / NYÍRVV Nonprofit Kft.

Az enyhe időjárásnak köszönhetően a NYÍRVV munkatársai már február elején elkezdték a tavaszi munkálatokat városunkban.

Tisztítják a parkolóhelyeket és az útpadkákat a lerakódott falevelektől, a sártól Örökösföldön. Az enyhe időjárásnak köszönhetően idén – az előző évekhez képest – hamarabb el tudták kezdeni a tavaszváró munkálatokat a NYÍRVV munkatársai; városszerte gondozzák a közterületeket.

Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta:

A városnak 2 millió négyzetméter intenzíven kezelt, bel-, és 2 millió négyzetméter külterülete van. Ez azt jelenti, hogy a városi parkok, a lakótelepek zöld területe tartozik ide, melynek munkálatait a NYÍRVV-nek kell elvégeznie, kezdve egészen a fűnyírástól, a cserjék és a parki fák gondozásáig, valamint az őszi lombok feltakarításáig.

Többek között már a Bujtosi Városligetben is voltak munkálatok, a nádvágást január végén elkezdték, azóta pedig tovább gyérítették a növényzetet, természetesen ügyelve a természet egyensúlyára. A vágásokat március 15-ig be kell fejezni, hogy a növényzet tavasszal újra tudjon növekedni. De más munkálatokat is végeznek a NYÍRVV szakemberei.

Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette:

Vannak olyan utcai padok, közterületi berendezések, amelyek szintén felújítást igényeltek. Ezeket beszállítottuk a telephelyünkre és itt az elvégzett egyéb lakatos és ács munkálatok után lefestettük – az így felújított padok kihelyezése a tavasz elején meg fog történni.

A NYÍRVV munkatársai folyamatosan végzik az utak kátyúzását, a gallyazási munkálatokat; a főkertésszel egyeztetve pedig fakivágásokat is. A játszótéri eszközök karbantartása is javában zajlik és az egynyári növények kiválasztása is megtörtént már, a virágok kiültetését – az időjárástól függően, március végére tervezik.