MÁZS hazatér: a negyedik adventi gyertya mellett énekel majd a nyíregyháziaknak

MÁZS hazatér: a negyedik adventi gyertya mellett énekel majd a nyíregyháziaknak
MÁZS hazatér: a negyedik adventi gyertya mellett énekel majd a nyíregyháziaknak

A nyíregyházi advent igazán színvonalasra sikerült. Nem csak a tér dekorációja és a fellépő zenészek, utcazenészek által megteremtett hangulat miatt, hanem azért is, mert vasárnaponként a nyíregyháziak részt vehettek a város adventi gyertyáinak meggyújtásában. Ráadásul az est fényét mindig egy kiváló előadó emelte: december 1-jén Csonka András, december 8-án Gájer Bálint és december 15-én Zoltán Erika. December 22-én viszont egy népszerű nyíregyházi tehetség: Mészáros Árpád Zsolt kápráztatja el a színpadon szülővárosa lakóit.

Gyakran jár a szeretett Nyíregyházára

Akik nyomon követik MÁZS fellépéseit, azok már nyáron is találkozhattak vele Nyíregyházán a Rózsakert Szabadtéri Színpad több előadásában is: a veresegyházi Veres1 Színház „Csoportterápia” című előadásában Lajos szerepében, illetve a komáromi Magyarock Dalszínház „A púpos” című musical főszerepében.

Nagy a nyüzsgés ilyenkor is

Bár nagyon sok a fellépése, a mozaik családban élő Mészáros Árpád Zsolt nagy figyelmet szentel gyermekeinek és ezt a párja is tolerálja. A Karácsonyt is együtt töltik, olyankor nagy a sürgés-forgás, előtte már ajándékokat is vásárolnak a gyerekeknek, bár alapvetően nem ez határozza meg számára a karácsonyt. Egész évben céltudatosan vásárolnak és igyekeznek minden vágyukat megvalósítani.

Szereti, hogy a gyermekeivel együtt kezdi a karácsonyi ünneplést: már korán felébrednek és együtt sütnek-főznek. A hangulatot karácsonyi zenék alapozzák meg, de amikor MÁZS jóvoltából előkerül valahonnan egy üveg bor, utána sokkal vidámabb a hangulat: a forralt bor szürcsölgetése közben együtt énekel mindenki, és olyanná válnak, mint egy pörgős, vidám olasz család.

Sült húsok és finom illatok

MÁZS azt is elárulta, hogy Karácsonykor nagyon szereti a finom illatokat! Különösen a húsokét, amiket megsütni is nagyon szeret! A lánya imádja a főztjét, szokta is neki készíteni az egyik nagy kedvencét, a mézes-almás sült oldalast. Levesnek a halászlét szeretik és idén egy kis töltött dagadó is terítéken lesz. Alapvetően a vidéki étrend híve, ezért főleg ilyen ételeket fogyasztanak az ünnepekkor.

Bár ő nem igazán rajong a bejgliért és a szaloncukorért, azért egy kis étcsokoládé szinte bármikor lecsúszik.

Kihívás az itthoni fellépés

A Budapesti Operettszínház oszlopos tagja elmondta: „Amikor az emberek pihennek, mi akkor szórakoztatunk”. Új párjával nagyon jól össze tudják egyeztetni a munkát és a magánéletet – annyira, hogy a december 22-i koncerten együtt láthatjuk őket Nyíregyháza adventi színpadán.
„ Nagy drukk van bennem, mindig egy nagy kihívás a szülővárosomban fellépni.” – árulta el az itthoni fellépéseit illetően.

Sok üzenetet kapott már a rajongóitól, hogy milyen dalokat szeretnének tőle hallani, ezeket igyekszik mindig figyelembe venni. A saját és a közönség kedvencei is felcsendülnek majd a koncerten: „Gianni Morandi dal nélkül nem szabad elhagyni Nyíregyházát”! Természetesen a zenei színház világából is hoz néhány ismert, ünnepi hangulatú dalt.
Sokban megkönnyíti az életét, hogy a párja is vele jár énekelni, így karácsonyi duetteket is hallhatnak majd a nyíregyháziak.

Azt is megtudtuk, hogy aznap este még Nyíregyházán maradnak, de másnap már utaznak is tovább, a december 24-ét pedig kettesben töltik a párjával.

Üzenet a nyíregyháziaknak

A nyíregyházi embereknek azt üzeni:

„Békés Áldott Karácsonyt kívánok és legyenek nagyon boldogok! Próbáljanak nagyobb odafigyeléssel lenni a szeretteink iránt!”