Már a töltőállomásokon is segítik az elkóborolt kutyák hazajutását – Nyíregyházán is!

Már a töltőállomásokon is segítik az elkóborolt kutyák hazajutását – Nyíregyházán is!
Fotó: Illusztráció

Szinte naponta kerülnek fel a népszerű közösségi portálra olyan posztok, amelyek arról szólnak, hogy valaki kóbor kutyát látott és keresi a gazdáját. Persze, ha tehetnénk, az összes ilyen állatot hazavinnénk, de ahhoz, hogy ezt megtegyük, több hektáros területre lenne szükség, ugyanis becslések szerint több mint százezer eb kóborol az utcákon.

Ha megpillantunk egy ilyen kóborló állatot az utcán, mindig megszólal bennünk az ösztön. Szívünk szerint hazavinnénk, az eszünk viszont azt diktálja, hogy inkább forduljunk el és bízzunk benne, hogy valaki majd hazaviszi. Aki emellett dönt, annak első útja általában egy állatorvoshoz vezet, ahol pillanatok alatt le tudják olvasni az állat mikrochipjét. Kevesen tudják, hogy van már más megoldás is!

Ingyenesen használható

A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve töltőállomásokra helyezett ki mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kedvencek gazdáival.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája a MOL töltőállomásainak csatlakozásával immár 120-ra bővült, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában. Az alkalmazás ITT tölthető le.

Nyíregyházán is!

A MOL közleménye szerint, Nyíregyházán, két MOL töltőállomáson van lehetőség kutyachip leolvasásra. Ezek elérhetősége a következő:

► Nyíregyháza, Pazonyi út

► Nyíregyháza Széna tér