Mandala Nyár - Népszerű darabbal nyitnak, a gyerekeknek is kedveznek

Mandala Nyár - Népszerű darabbal nyitnak, a gyerekeknek is kedveznek
Mandala Nyár

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészek, érdemes művészek, Prima, valamint Artisjus-díjas énekes és a Dal 2016 győztese: gazdag lesz a Mandala Nyár idei programkínálata is. Július 13. és szeptember 1. között – ezúttal 28. alkalommal – rendezik meg Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb múltú szabadtéri színházi rendezvénysorozatát, melynek ebben az évadban is Nyíregyháza belvárosa, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola udvara ad otthont.

 

Psota Irén, Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Bródy János. Csak néhány nagy név a Mandala Nyár elmúlt 28 évéből. 1992 óta azonban csak a helyszín változott, a műsorpolitikájuk nem: nyaranta igényes, szórakoztató előadásokkal várják a közönséget. A nagy nevek pedig idén sem hiányoznak majd az összeállításból. Érkezik Gergely Róbert, Koltai Róbert, Hűvösvölgyi Ildikó és – sokak mellett – Freddie is.

A szabadtériről a görög udvarba

– A Mandala Nyár a karrierjét a Szabadtéri Színpadon kezdte még 1992-ben – emlékezett vissza Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője, aki hozzátette, az évek folyamán jártak a Sóstói Múzeumfaluban, tavaly óta pedig már a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola ad otthont a Mandala Nyárnak. Ennek a közönség is örül, hiszen a belvárosban könnyen elérhetőek lesznek programjaik.

Még több hely

– Az idei év egyik újítása, hogy eddig a rögzített székes 400 férőhelyes lelátónk felépítésével és 400 műanyag székkel alakítottuk ki a nézőteret, de idén további 300 rögzített széket is kiteszünk, így a nézőtéri látvány egységesebb, rendezettebb lesz és remélhetőleg a vendégek komfortérzete is nőni fog.

A gyerekeknek is kedveznek

– A korábbi évekhez hasonlóan, most is szerepel az összeállításunkban zenés vígjáték, rockopera és operett­gála, de az is tény, hogy idén több lesz a gyerekeknek, családoknak szóló rendezvény. Koncertezik Palya Bea, megtekinthetnek egy Micimackó zenés mesejátékot, és júliusban érkezik a Kincskereső kisködmön.

Népszerű darabbal nyitnak

A Páratlan páros és a Miniszter félrelép „mandalás” sikerei után, egy újabb Ray Cooney-darab nyitja majd a 28. Mandala Nyarat. Július 13-án a Család ellen nincs orvosság című vígjátékot tekinthetik meg az érdeklődők. Ezt követi július 20-án a Nő a tét című zenés vígjáték, főszerepben Gergely Róberttel, Heller Tamással és Lippai Lászlóval. Július 26-án Palya Bea-nap lesz, július 27-én pedig Operettgála, élõ zenekarral, tánckarral, Hungarikum a javából címmel. Az idei év különlegessége, hogy megelevenednek a Kabos-filmek is a színpadon. Elsőként, augusztus 2-án a Lovagias ügyet láthatja a nagyérdemű – a darabban Kabos Gyula egykori legendás szerepét Koltai Róbert alakítja –, majd pedig augusztus 9-én, 10-én és 22-én a Mandala idei nyári premierje, a Hyppolit, a lakáj következik, melyet Mikó István rendezésében és főszereplésével láthat a közönség.

25 fős kórussal

– Augusztus 15-én a Madách Színház legendás előadásainak szereplői – Sasvári Sándor, Tolcsvay László, Sáfár Mónika – érkeznek majd Nyíregyházára. A Mária Evangéliumát hallhatja a közönség, oratorikus változatban. Közreműködik a Rotunda Énekegyüttes és szólistái. A darab különlegessége, hogy ezt a művet 1995-ben már vendégül látták a Mandala Nyár keretében. A programsorozat szeptember 1-jén gálával ér véget. Fellép a Mandala Dalszínház és koncertet ad Freddie & zenekara.