Mandala Nyár – Augusztus 7-én a Hyppolit, a lakájjal kezd a Mandala Dalszínház

Mandala Nyár – Augusztus 7-én a Hyppolit, a lakájjal kezd a Mandala Dalszínház
Fotó: Mandala Dalszínház

Augusztus 7-én indul a 29. Mandala Nyár. A pandémia miatt a március 9-e óta nem volt előadása a társulatnak, de gőzerővel dolgoznak már az új évadon. 

Hyppolit, a lakáj, Tompos Kátya Best of koncert, A Szabin nők elrablása és Kézfogás – Köszöntő Gála. A koronavírus-járvány miatt a Mandala Dalszínház is nehéz időszakon van túl. Egy Trianoni emlékműsort kivéve március 9-e óta nem volt előadása a társulatnak. A színház tagjai ez idő alatt sem tétlenkedtek, a pandémiás időszakban karitatív munkát is vállaltak, például a Jósa András Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának vásároltak egy mosógépet. A Mandala Nyár programja már februárban kész volt, a világméretű járvány azonban mindent felülírt.

Bódis Gábor a Mandala Dalszínház igazgatója elmondta: „Egy márciusi sajtótájékoztatóval készültünk, de a járvány közbeszólt. Nem tudtuk, hogy a teljes vagy a fél nyarat fogjuk tudni megtartani és ebből lett az, hogy egyharmad nyár lesz. Így fantázianévként kitaláltuk, hogy ez egy 033-as nyár lesz. Ez azt jelenti, hogy 4 előadásunk lesz a nyáron, a már jól megszokott helyszínen, a Görögkatolikus Általános Iskola udvarán.”

A négy előadásból három alkalommal a Mandala társulata lép fel. Az első előadás augusztus 7-én a Hyppolit,a lakáj, az első idei bemutató pedig A Szabin nők elrablása című zenés bohózat lesz. A rendező ezúttal is Mikó István lesz, illetve a főszereplő színházigazgatót, Rettegi Fridolint is a művész alakítja. A nyarat pedig már a hagyományos módon, egy nagyszabású gálakoncerttel fogják zárni, amelynek címe a Kézfogás. Ezzel a köszönetgálával az egészségügyi dolgozók megfeszített munkája előtt szeretne tisztelegni a színház. A gála első részében a Mandala Dalszínház tagjai fognak fellépni meglepetésvendégekkel, a második részében pedig Hevesi Tamás egy fergeteges 25 éves jubileumi koncertet fog adni. A zárókoncerten az egészségügyi dolgozók ingyenesen vehetnek részt, ennek háttérszervezése még egyeztetés alatt van.